Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
Особые предложения 2 Открыть
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:329476
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.02.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Renesanse (lat. val. renesimento - “atdzimšana”) atspoguļo laika posmu 15. - 16.gs., kas ir lielo ģeogrāfisko atklājumu un izgudrojumu laiks. Renesanse aizsākas jau 14.gs. Itālijā un izplatās visā Eiropā. “Es stāvu uz divu laikmetu robežas un vēršu savu skatu reizē pagātnē un nākotnē”, teica izcilais Renesanses dzejnieks Petrarka.
Šajā laikā radās jauns jēdziens “viduslaiki”, kas iezīmēja periodu starp jauno laikmetu un antīko laikmetu. Radās pat uzskats, ka “tumšie viduslaiki” ir sagrāvuši seno kultūru. Viduslaiku cilvēkam Dievs bija soģis un lēmējs par dzīvi un nāvi. Renesanses cilvēks nenoliedza Dievu, taču viņš saskatīja dievišķās gudrības un skaistuma augstāko iemiesojumu dabā, īpaši cilvēkā, kas radīts “pēc Dieva ģīmja un līdzības”. Laiks kļuva par vērtību, Dieva dāvanu. Renesanse padarīja laiku par indivīda guvumu. Mainījās priekšstats par telpu – pasaule kļuva par putekli Visumā. Parādījās jauns jēdziens – antropocentrisms – uzskats, pēc kura tieši cilvēks ir Visuma centrs un augstākais mērķis. Domāšanu, kuras centrā nostājās cilvēks kā galvenā vērtība, dēvēja par humānismu (lat.val. humanus – “cilvēcīgs”). Šā domāšanas veida pārstāvjus sauc par humānistiem.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация