Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:750821
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Tēze:
Neveselīga pārtika un nepareizas ēdienreizes rada aptaukošanās
Problēmas.
Mans viedoklis

Neveselīgs uzturs un nepietiekama fiziskā aktivitāte ir galvenie slimību un priekšlaicīgas nāves gadījumu cēloņi Eiropā, no kā var izvairīties; un progresējošā aptaukošanās izplatība ir lielākā sabiedrības veselības problēma visā Eiropā Padome aicināja Komisiju sniegt ieguldījumu veselīga dzīvesveida veicināšanā1 un veikt pētījumus par vislabāko veidu, kā popularizēt veselīgāku uzturu Eiropas Savienībā, un vajadzības gadījumā iepazīstināt ar attiecīgiem priekšlikumiem šajā jautājumā Padome turklāt aicināja dalībvalstis un Komisiju sagatavot un ieviest pasākumus veselīga uztura un fiziskās aktivitātes veicināšanai.
Es to tam neticēju pirms iestāšanās arodskolā, man nebija nekādu aptaukošanās problēmu, bet kad es mācījos arodskolā, par pavāru es sāku pieņemties svarā, nedarīju neko lietas labā. Pirmā kursa noslēgumā, aptaukošanās problēma kļuva nopietnāka, tad es sāku sēdēt uz diētas un turpināju līdz pat trešā kursa beigām. Trešā kursa beigās es sāku briesmīgi svīst, aizgāju pie ārsta: Ārsts atklāja man problēmas ar sirdi, es pārtraucu sēdēt uz diētas, es izvēlējos skraidīt, lai neaptaukotos, kā arī lietot ārsta izrakstītās sirds zāles un tagad par slimo sirdi aizmirsu.
Skolām ir izšķiroša loma jauno cilvēku veselības uzlabošanā un attieksmes veidošanā pret to. Laba veselība bērnībā un jaunībā ne tikai palīdz izvairīties no veselības problēmām nākotnē (korpulence, sirds mazspēja utt.), tā palīdz arī mācību procesā.

Zinātnieku viedoklis par aptaukošanos

Aptaukošanās epidēmijai ir vairāki cēloņi un tādēļ ir nepieciešama visu ieinteresēto pušu līdzdalība - tās izcils piemērs ir Eiropas rīcības programma sabalansēta uztura, fiziskās aktivitātes un veselības veicināšanai – un pasākumi vietējā, reģionālā, valsts un Eiropas līmenī.
Aptaukošanās izraisa ne tikai cilvēku ciešanas; tās pieaugošo gadījumu skaitam ir ievērojamas ekonomiskās sekas. Tiek lēsts, ka Eiropas Savienībā līdz pat 7 % no veselības aprūpes izmaksām attiecināmas uz aptaukošanos, un šis skaitlis turpinās pieaugt, ņemot vērā aptaukošanās tendenci. Lai gan precīzi dati par visām ES valstīm nav pieejami, pētījumos uzsvērtas ar aptaukošanos saistītās augstās ekonomiskās izmaksas; Apvienotās Karalistes Valsts revīzijas biroja sagatavotajā 2001. gada ziņojumā konstatēts, ka tikai Anglijā vien uz aptaukošanos attiecināmi 18 miljoni slimības atvaļinājuma dienu un 30 000 priekšlaicīgas nāves gadījumu, kas atbilst vismaz 500 miljoniem GBP no ikgadējām veselības aprūpes tiešajām izmaksām. Netiešās ekonomiskās izmaksas, tostarp zemāka produktivitāte un jaudas zudums, tika novērtētas 2 miljonu GBP apmērā gadā. Ziņojumā, ko Apvienotās Karalistes galvenais ārsts 2004. gadā sagatavoja par fizisko aktivitāšu nozīmi un to saistību ar veselību, minēts, ka fizisko aktivitāšu izmaksas gadā sastāda 8,2 miljonus GBP (tostarp veselības aprūpes izmaksas un netiešās ekonomiskās izmaksas, piemēram, zaudētās darba dienas). Īrijā aptaukošanās ārstēšanas tiešās izmaksas 2002. gadā novērtētas aptuveni 70 miljonu EUR apmērā. ASV slimību kontroles centrs novērtēja ar aptaukošanos saistītās veselības aprūpes izdevumus 75 miljonu USD apmērā. Attiecībā uz indivīdiem pētījumos atklāts, ka medicīnas izdevumi Savienotajās valstīs pieaugušajam ar lieko svaru vidēji ir par 37 % augstāki nekā personai ar normālu svaru. Šajos tiešajos izdevumos nav ņemts vērā samazināts ražīgums un priekšlaicīga mirstība.

KAS TIEK DARĪTS LIETAS LABĀ?

Vairākas dalībvalstis jau ievieš valstu stratēģijas vai rīcības plānus sabalansēta uztura, fiziskās aktivitātes un veselības jomā. Kopiena ar savu rīcību var atbalstīt un papildināt šos pasākumus, sekmēt to koordinēšanu un palīdzēt identificēt un izplatīt labu praksi, lai citas valstis gūtu labumu no uzkrātās pieredzes.
Zviedrijas Sabiedrības veselības institūta pētījumā secināts, ka nepareiza uztura rezultātā ES zaudēti 4,5 % invaliditātes koriģēto dzīves gadu (DALYs) , turklāt 3,7 % - aptaukošanās un 1,4 % - fizisko aktivitāšu trūkuma rezultātā, kopā sastādot 9,6 % salīdzinājumā ar 9 % smēķēšanas rezultātā zaudētajiem gadiem.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1176970
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация