Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:829087
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 16.09.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Izlasīju darbu, bet nespēju pateikt, par ko tieši tas ir (nespēju definēt vienu tēmu). Tur mijas mīlestības motīvs, sociālais stāvoklis kā vēsturiskā laikmeta liecinieks, ētika, psiholoģija, valodas krāsainība, filozofiskums. Lieki piebilst, ka par visu nevar uzrakstīt, jo tā visa ir tik daudz... Tad nu nolēmu apvienot lietderīgo ar patīkamo un centos atklāt romāna galvenās tēmas un savas domas par to, izmantojot bināro opozīciju metodi.
E. Vildes radītajā tekstā varētu atrast n – tos bināro opozīciju pārus, bet es aprobežošos ar, manuprāt, nozīmīgākajiem jau minētā iemesla dēļ – visu tāpat nevar uzrakstīt (arī pateikt ne).
Muižnieks – zemnieks. Romāns ir arī sava veida vēstures liecinieks. Tajā atspoguļota igauņu zemnieku dzīve vācu laikos. Muižnieks – zemnieku apspiedējs, izrīkotājs. Romānā muižniekus visspilgtāk pārstāv Ulrihs fon Krēmers, bet eksistē arī viņa brāļi un māsas, kā arī mistiski tiek pieminēta vesela Krēmeru dzimta. Muižnieks – pieradis komandēt, darīt pēc sava prāta. Ulrihs grib skaisto Mari sev, Tenim sava sieva ir jādod, un Marei – jāiet pie kunga. Jo viņš ir kungs. Muižnieka varā ir ietekmēt zemnieku dzīves apstākļus – te vienam atlaiž no rentes kādus rubļus, te kādam paaugstina cenu, te pieprasa nekavējoties atmaksāt parādus, te dāvina lopus, te izliek no mājām, te saprecina. Kā nu ne, ja viņa rokās ir vara – viņam pieder zeme, zemnieka izdzīvošanas galvenais priekšnoteikums.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1149742
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация