Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:377866
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Bēgļu problēma un šīs problēmas starptautiskie risinājumi.
Mūsdienu pasaulē miljoniem cilvēku nācās atstāt savas mājās un kļūt par bēgļiem. Bēgļu problēma ir viena no aktuālākajām problēmām mūsdienu pasaulē. Iemesli, kāpēc cilvēki pamet savu dzīvojamo valsti, ir rase, reliģija, tautība un piederība sociālai grupai. Pastāv politiskie bēgļi, kuri izceļo no konfliktu reģioniem, ekonomiskie bēgļi, kuri izceļo no valsts, jo meklē labākus dzīves apstākļus utt.
Etniskie konflikti ir viens no iemesliem, kas rada bēgļu problēmu. Cilvēki ļoti bieži ir spiesti atstāv savu dzimto valsti tāpēc, ka viņi pieder pie kādas etniskās grupas. Protams, etniskā dažādība valstī var arī neizraisīt konfliktu un ne katrs konflikts ir saistīts ar varmācību. Tomēr katrs etniskais konflikts, kas pāriet sarunu robežas izraisa bēgļu izceļošanu no valstis.
Pēc statistikas datiem kopējais bēgļu daudzums pasaulē ir krietni pieaudzis 20. gadsimta 80.-ajos – 90.-ajos gados. 1970. gadā pasaulē bija apmērām 8 miljoni bēgļu, bet 1993. gadā šis skaits jau bija sasniedzi 18 miljonus.1 Jāatzīmē, ka šie skaitļi ir saistīti takai ar bēgļu pārvietošanos ārpus savas valsts un neiekļauj tos cilvēkus, kas bija spiesti atstāt savas mājas un pārvietoties savas valsts iekšienē.
Pievēršoties bēgļu problēmai ir ļoti svarīgi izprast jēdziena ‘bēglis’ definīciju. Šādas konkrētas definīcijas nepieciešamība ir skaidrota ar to, ka bēgļa statuss ir saistīts ar vairākām darbībām, kuras veic valstis: bēglis ir privilēģija, kas dod cilvēkiem sava veida pieeju pie resursiem un pakalpojumiem ārpus viņu dzimtās valstis.2

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация