Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:352574
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 24.03.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

„Pavasaris”
Rakstīt par poēmas sadaļu „Pavasaris” izvēlējos tāpēc, ka redzu dabas parādību paralēles ar šābrīža pavasari aiz sava mājas loga. Es nedzīvoju laukos, bet gan pilsētā, tacu daba paliek nemainīga, kas arī ir viena no poēmas aktualitātēm. Piedzimusi esmu pilsētā, tāpēc ciemojoties laukos pie radiem, esmu īpaši baudījusi lauku idilli. Lasot grāmatu esmu tik spilgri iztēlojusies dabas parādības, ko poēmā apraksta E.Virza, un brīžiem likās, ka varēju just pat lauku jaukās smaržas.
Daba.
Daba „Straumēnos” ir ļoti spilgts elements. Par to autors raksta ar īpašu piesardzību un maigumu. Daba Straumēnu ļaudīm ir vissvētākais, vistuvākais draugs. Viss Straumēnu mājās tiek pakārtots dabas likumien, viss nāk no dabas. Pavasarī Straumēnos Lielupe atnes plūdus, ko mājas ļaudis uzņem kā gaidītus viesus: „(...) Saimnieks lika izvilkt no šķūņa laivu, ar kuru parasti brauca no istabas uz kūti, jo Straumēnu sētsvidus pārplūda katru pavasari.(...)”. Plūdus saimnieks uzņem kā gaidītus viesus: „(...) Lielupes pavasara pludas neposta, bet svētī.(...)”. Kā jau katrai kārtīgai lauksaimniecībai, kāda tie attēlota „Straumēnos”, Straumēnu ļaudīm ir svarīgi kūts iemītnieki, kur viss ir pakārtots dabas likumiem. Straumēnu ļaudis ar mīlestību gādā par savu ganāmpulku arī plūdu laikā, un tikai pēc tam no plūdiem glābjas paši: „(...) …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация