Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:548948
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.09.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Feminisms ir sieviešu kustība, kas cenšas panākt līdztiesību ar vīriešiem un arī noteikt sieviešu statusu sabiedrībā un to spēku (status and power). Feminisms ir radies 19.gs. kā sociāli politiska kustība, taču savus “ziedu laikus” feministiskā filozofija piedzīvo 20.gs. otrajā pusē – postmodernisma laikmetā (pēc 1960. gada), kad tiek pieļauta dažādu viedokļu pastāvēšana.
Feminismu var sadalīt uz liberālo, marksistisko un radikālo. Liberālais feminisms balstījās vairāk uz indivīda tiesībām. Proti, sieviete pirmkārt tika uzskatīta kā indivīds un līdz ar to viena no pirmajām prasībām, ko sievietes izvirzīja, bija lai sievietēm atļauj piedalīties vēlēšanās un ieņemt valsts amatus. Sievietes arī prasīja iespēju strādāt un saņemt algu līdzvērtīgu vīriešu algai par tādu pašu padarītu darbu, kā arī iespēju iegūt izglītību, izteikt savu viedokli un tamlīdzīgi.
Marksistiskais feminisms balstījās uz marksisma premisām. Tika uzskatīts, ka sievietes apspriešana sašķel sabiedrību un noved to pie kapitālisma. Radikālais feminisms ir visjaunākais feminisma novirziens. Tā piekritēji uzskata, ka pastāv sava veida „dzimumu karš”. Tiek analizēta galvenokārt patriarhālā sabiedrība sistēma un vīriešu varas izpausmes mehānismi.…

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,48 €
Комплект работ Nr. 1169586
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация