Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:655981
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.03.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šādiem cilvēkiem spēks ir varmācība, gudrība ir viltība un mīlestība ir aprēķins. Naudai piemīt universāla īpašība būt gan par norēķinu līdzekli, gan par likuma apiešanas līdzekli, gan par motivācijas iemeslu. Šajā patērētāju un vēlmju pilnajā pasaulē ar to var iegūt gandrīz absolūti visu. Romānā ir acīmredzams, ka bagātie cilvēki izturas daudz savādāk nekā tie, kuriem nepieder lielas bagātības un kuri ir daudz sirsnīgāki un saprotošāki. Pilnībā varu piekrist Kaspara tēva teiktajam, ka “mazos zagļus liek cietumā, lielos – ceļ amatos”. It īpaši šajā ne tikai ekonomiski un fiziski, bet arī ikvienam emocionāli smagajā laikā parādās Latvijas valdības īstie nodomi, attieksme un tas, cik daudz katrs valdībā esošais ir gatavs darīt savas tautas labā.
Romānā “Mērnieku laiki” ir ļoti daudzveidīgi un atšķirīgi tēli. Galvenie varoņi ir izvēlēti atbilstoši biežāk sastopamajām rakstura iezīmēm un vērtībām sabiedrībā, no kurām liela daļa ir aktuālas un bieži sastopamas arī mūsdienās. Ļoti labi atspoguļots sadzīves, rakstura un vērtību kontrasts starp parastiem zemniekiem un pie varas esošajiem jeb, šajā gadījumā, mērniekiem.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация