Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:398492
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.10.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mizanscēna ir ļoti pārdomāta. Aktieru tērpi veiksmīgi atspoguļo gan 20.gs., gan antīkās pasaules ģērbšanās stilu un kultūru. Ar tērpu palīdzību arī tiek parādīta varoņa kārta, jeb svarīgums sabiedrībā – Korintas karalim un karalienei galvā redzams zelta kronis un paši ir tērpti elegantās drēbēs. Filmas sākumā Oedips ir tērpies baltā, simbolizējot gaišo un mierīgo, bet noslēgumā, kad piepildījies pareģojums, viņš ir tērpies tumšās drēbēs, simbolizējot sēras. Varoņu apģērbs tiek pielāgots to darbībām un mainās dienas gaitā.
Filma “Oedipus Rex” parāda Paolo Pasolini interpretāciju slavenajai Sofokla lugai ar nedaudz tumšu nokrāsu. Filmas ietvaros izrādītas lielākas agresijas iezīmes, nekā pašā lugā minēts, piemēram, kad Oedips satiek Lāju un met tā sargiem ar akmeņiem. Katrs redz sev tuvo, skatoties mīta psiholoģiskās nokrāsas centrā, kas liek domāt par ikkatra likteni un to cik tas ir ietekmējams. Filmā izmantotās dabas ainavas, nodrošina ļoti autentisku skatīšanās pieredzi, kā arī palīdz noslēpt māksliniecisko tapšanas procesu. Interesanti, ka pats Paolo Pasolini redzams atveidojot iedzīvotāja lomu Tēbas pilsētā uz īsu brīdi filmas ietvaros.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация