Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:338736
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.02.2024.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 20-й век (1900–1999 гг.)
Фрагмент работы

Vēstures gaitā cilvēce visā pasaulē vienā vai otrā laikā ir skatījusies uz zvaigznēm un brīnījusies: "Kas tur ir ārā? Vai Dievs ir reāls? Kāds ir patiesais dzīves mērķis?" Un vēl svarīgāk: "Cik daudz no tā, ko viņi redz, ir īsts vai viltots, un vai tas, ko viņi ir redzējuši, ir no iepriekšējām paaudzēm nodotu pasaku un mītu tēli? Vēl pirms filozofijas pirmsākumiem cilvēki izdomāja mītus, lai palīdzētu izskaidrot realitāti. Daudzi agrīnie grieķu filozofi daudz diskutēja par šiem un citiem jautājumiem, kas ir fascinējuši cilvēci kopš laiku sākuma. Trumana šovā tiek aplūkotas dažas no šīm filozofiskajām tēmām, kas saistītas ar filozofijas pamatjēdzieniem, kā piemēram, realitāte, determinisms, eksistenciālisms, izskats un individuālisms.
Tāpēc nāciet, piesprādzējiet drošības jostas un dodieties brīnišķīgā ceļojumā uz filozofijas pasauli, kur cilvēki var brīvi iztēloties, ka "viss, kas viņiem ticis stāstīts kopš dzimšanas, ir bijis nepatiess.” Pītera Veira režisētais "Trumana šovs" ir pārdomas rosinošs kino šedevrs, kas iedziļinās realitātes, brīvības un cilvēka eksistences būtības jautājumos. Šī 1998. gadā iznākušā satīriskā drāma vēsta par Džima Kerija atveidotā Trumana Bērbanka dzīvi, kurš neapzināti dzīvo rūpīgi veidotā mākslīgā pasaulē, kuru uzrauga visur klātesošas kameras. Filma ne tikai izklaidē, bet arī izvirza dziļus filozofiskus jautājumus, kas aicina skatītājus pārdomāt realitātes būtību, autentiskuma meklējumus un kontroles ētiskās sekas…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация