Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:177066
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.04.2001.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Lai noskaidrotu fizisko personu tiesībspēju un visas ar to saistītos jautājumus, ir jānoskaidro, kas tad ir fiziska persona.
“Fiziska persona ir cilvēks kā tiesību subjekts, tiesību un pienākumu nesējs. Šolaiku tiesības atzīst par personām visus cilvēkus bez izņēmuma; turpretim senās, piemēram romiešu tiesības, vergus neuzskatīja vis par personām, bet par lietām. Fiziska persona sākas ar piedzimšanu un beidzas ar nāvi. Abi šie fakti pierādāmi galvenā kārtā ar izrakstiem no dzimtsarakstu nodaļas reģistriem un baznīcas grāmatām, bet iespējami arī citi pierādījumi. Kas attiecas uz nāvi, tad divos gadījumos var rasties neskaidrības. Pirmajā gadījumā var notikt tā, ka vairākas personas iet bojā reizē (piemēram, kuģa, lidmašīnas, vilciena katastrofā un tamlīdzīgi); tādā gadījumā pieņem, ka tās visas mirušas vienā laikā, tā ka tās nevar mantot. Izņēmums paredzēts tam gadījumam, kad reizē iet bojā augšupējie un lejupējie, tad pieņem, ka pilngadīgais lejupējais miris pēc, nepilngadīgais lejupējais pirms savas augšupējā, tā ka tie viens no otra manto, un paredzami stiprākais nodod mantojumu savukārt tālāk. Otrajā gadījumā sevišķi grūti izzināt un pierādīt kādas personas nāvi, kad tā atrodas tai skaitā bezvēsts prombūtnē, kas var būt vai nu vienkārša vai kvalificēta (ja kāds nozudis kaujas laukā vai vispār nokļuvis kādās nāves briesmās un pēc tam pazudis). Šādu bez vēsts promesošu tiesa var izsludināt par mirušu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1166140
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация