Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:292704
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.05.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Manas domas par šo grāmatu.
Antikrists – citāda uzskata paudējs, vai reliģijas noliedzējs. Bez šaubām Nīcše nav citādu uzskatu paudējs, bet gan noliedzējs. Manuprāt, šis darbs ir piesātināts ar ”tukšu” un nepamatotu kritiku, trūkst pamatojuma katram domugraudam. Darbs pauž atziņu, ka vara un viss, kas to cilvēkos vairo ir labs, bet vārgums uzskatāms par sliktu pazīmi. Es uzskatu, ka viss ir pieņemams līdz brīdim, kad uzrodas, kāds cits patiesības sludinātājs, kas noliedz otra patiesos uzskatus, tajā vietā uzspiežot savējos. Ja viens patiesības sludinātājs noliedz kāda cita patiesību, nomelnojot un noliedzot to, tādējādi radot dogmas, kas aprobežo cilvēka uzskatus. Manuprāt, patiesi pozitīvi raksturojama tā reliģija, kas nenoliedz cita veida uzskatus, kas argumentēti spēj pierādīt, ka tieši viņu paustie uzskati cilvēkam spēj atbildēt uz visiem jautājumiem, kas saistīti ar garīgumu, tā cēloņiem un sekām. Es uzskatu, ka pareizajā virzienā iet mums palīdz zināšanas, jo tās parāda ceļu, vienīgo un patieso.
Piekrītu, ka kristietība ir pilna ar morālēm un pašapmānu. Kristietībā ir skaidri redzama dažādu atziņu paušana nošķirot krasu robežu starp labo un ļauno. Viss labais ir kristietība, bet pretējā uzskata paudēji ir sliktie. Uzskatu, ka kristietības paustie jēdzieni nav tik objektīvi kā , piemēram, budisma paustās atziņas, jo kristietība lietas uzlūko no viena skatu punkta, bet budisms aptver visu to pilnībā, analizējot no kā šis ļaunais cēlies, un vai vispār ļaunais ir ļauns.
Ar salīdzināšanu nevar noteikt reliģiju patiesumu, objektivitāti. Uzskatu, ka reliģijas nav jāsalīdzina, tās vai nu pieņem vai nepieņem. Katrai cilvēku grupai ir kopīgas intereses, izpratne par reliģiju un tās izpausmi, kā arī nozīmi ikdienas dzīvē. Tā arī veidojas interešu kopas jeb reliģijas.
To, ka vienu lietu var nosaukt visdažādākajos vārdos, nenozīmē, ka kāds no šiem vārdiem ir nepatiess vai neobjektīvs. Katram no mums ir savs skatījums uz dzīvi, savi uzskati, kas veidojušies no uzkrātās dzīves pieredzes un zināšanām. Diskutējot par reliģiskiem jautājumiem ir iespēja skatīties uz šīm lietām no dažādākajiem skatupunktiem, kas palīdz veidot pilnīgāku reliģijas uzskates modeli. Reliģija nav jānoliedz, to nevar apstrīdēt, jo mēs nevaram noliegt to, ko nezinām.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −6,48 €
Комплект работ Nr. 1307087
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация