Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:704285
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.12.2023.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2021–2025 гг.
Фрагмент работы

Gaiss gluži kā ēdiens un ūdens ir viena no cilvēka vajadzībām, lai dzīvotu. Tomēr, lai dzīvotu pilnvērtīgu dzīvi liela nozīme tajā ir arī ieelpotā gaisa kvalitātei, kuru ar neapbruņoti aci nevar nedz noteikt, nedz izmērīt. Lai cik tas ironiski neliktos, mazattīstītās valstīs gaisa kvalitāte nereti ir daudz labāka kā attīstītajās valstīs. Tam, protams, ir daudz un dažādi izskaidrojumi. Arī mūsdienās sabiedrība nereti neapzinās kopējās gaisa kvalitātes ietekmi uz katra cilvēka organismu un tā radītās sekas.
Ievērojama daļa pasaules iedzīvotāju dzīvo teritorijās, jo īpaši pilsētās, kur tiek pārsniegti dažādi gaisa kvalitātes standarti, jo ozona, slāpekļa dioksīda un daļiņu piesārņojums rada būtisku risku veselībai. Arī Latvija ir to valstu sarakstā, kur pilsētās konstatēta sliktāka gaisa kvalitāte nekā lauku apvidos. Minēto situāciju skaidro apstāklis, ka pilsētās ir krietni lielāks apdzīvotības līmenis un no tā izrietošās sekas. Proti, lielāks izmantoto transportlīdzekļu un dzīvojamo māju skaits, dažādu rūpnīcu un uzņēmumu bāzēšanās pilsētās vai to tuvumā. Tomēr jāņem vērā, ka nereti, pastāvot vienam un tam pašam kopējā piesārņojuma daudzumam, ārējā gaisa piesārņojums dažādos laika apstākļos var būt ļoti atšķirīgs, tādēļ cilvēki, kas apdzīvo konkrētu teritoriju periodiski ir pakļauti gan zemas, gan pieņemamas, gan labas kvalitātes gaisa ietekmei.…

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация