Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:324451
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.10.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Voltēra, īstajā vārdā Fransuā Marī Aruē, filozofiskajā stāstā „Kandids jeb Optimisms” ir aprakstīts par kādu jaunekli – Kandidu – , kurš bija ļoti labsirdīgs, bet tajā pašā laikā arī ļoti naivs un vēl nepazina dzīvi: „(..) jaunietis, ko daba bija apveltījusi ar ļoti maigu raksturu. Viņa dvēsele atspoguļojās sejā. Par visu viņš sprieda diezgan veselīgi un bez viltus (..).”
Kandidu piemeklēja viena liksta pēc otras, stāsta gaitā jauneklis tika mētāts no vienas vietas otrā, tam tika darīts pāri, bet tomēr kāds labsirdīgais vienmēr atradās, kas palīdzēja tam izglābties un tikt cauri sveikam un veselam.
Kandids uzauga pilī, kas bija it kā izolēta miera un laimes sala, kur nenotika nekas ļauns. Tā bija viņa iedomātā ideālā paradīze. Viņu mācīja mājskolotājs un filozofs vārdā Pangloss. Viņš uzskatīja, ka „viss ir tik labs, ka labāk nemaz nevar būt”. Un jauneklis arī ticēja savam skolotājam. Drīz viņš iemīlējās skaistajā Kunigundē, bet par to tika arī padzīts no pils. Viņš ticēja tikai labajam un bija pārliecināts, ka visi cilvēki dara tikai labu. Tomēr drīz vien viņš iepazina arī dzīves otro pusi, kad nonāca pie bulgāriem, kur tika visādi mocīts, lai gan, kad izkļuva no turienes, Kandids turpināja ticēt Panglosa vārdiem. Reālajā pasaulē viņš nebūtu spējīgs izdzīvot, ja ceļā neatrastos neviena labsirdīga cilvēka.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1130556
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация