Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:217842
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.09.2005.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

1.Globalizācija: jēdziens un attīstības tendences. Pasaulē un Latvijā.

Dažādiem cilvēkiem globalizācija var nozīmēt atšķirīgas lietas. Viens ar to saprot augošas preču, kapitāla, informācijas un cilvēku plūsmas pāri robežām. Citi globalizāciju saista ar informācijas tehnoloģijām un cilvēku aizvien pieaugošajām iespējām izmantot informāciju. Vēl citi norāda uz mēdiju lomas palielināšanos, unificētu kultūras produktu un dzīves stilu izplatīšanos pasaulē.
Globālisms sāka veidoties 70. gados, saasinoties zinātniskiem strīdiem starp reālistiem un plurālistiem. Globālisti uzskata, ka gandrīz visas mūsdienu problēmas pāraug nacionālos ietvaros un to risinājums meklējams tikai kopīgiem spēkiem.
Globālisma galvenie argumenti starptautisko notikumu skaidrojumā ir šādi: politiskie procesi nenotiek šaurā, noslēgtā starptautiskā vidē. Globālisti uzskata, ka valsts nespēj pieņemt optimālus lēmumus un īstenot savu politiku, ja tā nerēķinās ar globālajiem procesiem un situāciju pasaulē. Galvenie politiskie aktieri nav tikai valstis, bet arī citi sociālie spēki – šķiras, sabiedrības un nevalstiskas organizācijas, kas darbojas kā lielās pasaules sastāvdaļas. Nevienmērīgais politisko aktieru sadalījums un nevienlīdzīgā varas un resursu pārdale ir sekmējusi vājāko valstu pakļaušanu. Šo parādību globālisti nosauc par atkarību. Liela uzmanība tiek pievērsta vēsturei un tās radīto nosacījumu izvērtēšanai. Viens no secinājumiem ir tas, ka pasaule ir sadalījusies bagātajās un nabadzīgajās valstīs, turklāt pirmās izmanto otro vājumu un nevarību savā labā, tā padarot vēl vājākas.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация