Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:393503
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 14.04.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Globalizācijas laikmetā mazo valstu specifiskie riski arvien vairāk atvirzās otrajā plānā. Arī mazās valstis tiek pakļautas visiem tiem specifiskajiem riskiem, ar ko saduras lielvalstis un kuri kļūst par izaicinājumiem starptautiskajai sistēmai kopumā. Tas attiecas arī uz Baltijas valstīm, kuras Eiropas Savienībā un NATO iegūs ne tikai drošības garantijas, bet arī arvien globālāka rakstura izaicinājumus.
21. gadsimts ir atnācis ar jaunu starptautiskās drošības dienaskārtību un jaunas stratēģijas nepieciešamību. Speciālisti samērā vienprātīgi atzīst, ka šajā gadsimtā nemilitāro draudu īpatsvars krietni pieaugs. Dažādi nemilitāra rakstura faktori varētu kļūt par reāliem apdraudējumiem valstu nacionālajai drošībai un pat starptautiskajai sistēmai kopumā.
Globalizācijas procesi ne tikai palielinās plaisu starp bagātajiem un nabagajiem, bet arī veicinās nabadzīgo skaita pieaugumu, izputot sīkuzņēmējiem un samazinoties darba vietu skaitam. Sava nozīme būs arī demogrāfiskajiem procesiem. Pēc dažām prognozēm, pasaules iedzīvotāju skaits 2050. Gadā varētu sasniegt 11 miljardus.
Kādā no pētījumiem konstatēts, ka laikposmā no 1970. Līdz 1995. gadam cilvēku darbības rezultātā pasaule zaudējusi gandrīz vienu trešdaļu no saviem dabas resursiem. Piemēram, naftas un ūdens patēriņš nemitīgi aug, bet resursi neatgriezeniski izsīkst, un jau šī gadsimta vidū būs jūtams to trūkums globālā mērogā.
Globalizācijas procesu ietekmē starptautiskajāsistēmā mazināsies valstu un militāro savienību loma. To vietā strauji pieaugs ekonomisko, finanšu un tirdzniecības apvienību ietekme.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация