Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:391034
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.09.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lai veselības aprūpe būtu ideāla, ir nepieciešamas ļoti daudzas izmaiņas pašreizējajā veselības aprūpes sistēmā, jo pašlaik tā noteikti nav ideāla. Nav jau arī slikta, bet ir lietas, kurām tomēr vajadzētu būt savādākām.
Sākot jau ar ģimenes ārstiem... Tas parasti ir pirmais cilvēks, pie kura mēs vēršamies, kad mums ir veselības problēmas. Latvijā pagaidām ir tāda situācija, ka ir šo ģimenes ārstu trūkums. Ja pavēro šo situāciju, tad vienam ārstam ir ap 1000 pacientu un man tas nešķiet normāli. Ja vienam ārstam ir tik liels daudzums pacientu, nav iespējams nodrošināt pietiekoši kvalitatīvu apkalpošanu. Piemēram, tur, kur es dzīvojum viens ģimenes ārsts ir visiem tuvākajiem pagastiem un šķiet, ka kopējo pacientu skaits pat pārsniedz šo tūkstoti. Tas nav normāli. Veidojas rindas pie ģimenes ārstiem. Tāpēc, lai kaut nedaudz veselības aprūpi padarītu par ideālāku, ir jāpalielina ģimenes ārstu skaits.
Nedrīkst būt arī tāda situācija, ka pacientam ir jāgaida rindā uz ārstēšanu. Kamēr rit šis laiks, slimība var progresēt un beigties ar letālām sekām. Vajadzētu būt ārsta pieejamībai 24 stundas diennaktī un 7 dienas nedēļā. Tāpat ārstam ir jābūt labi atalgotam; viņam jādzīvo savam izglītības līmenim un ieguldītajam darbam atbilstošā līmenī, jo tikai tad palielināsies studēt gribētāju tieši medicīnas jomā. Stipri vajadzētu pacelt arī mediķu algas.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация