Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:383218
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 15.03.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Latvieši Kanādā. Latvieši Austrālijā. Latvieši Īrijā. Uz pasaules ir daudz vietu, uz kurām mani tautieši ir bēguši no realitātes savā zemē, meklējot grāmatās lasītus, televizora ekrānos skatītus, pēc nostāstiem dzirdētus ideālus, kas nereti izrādās vien vilšanās vērti. Laima Muktupāvela ir radījusi vienreizēju daiļdarbu, veidotu mūsdienu garā, kurā atainoti latvietes darba meklējumi Īrijā, kas pārvēršas par cerības graujošiem piedzīvojumiem un pārdzīvojumiem. Nozīmīgu lomu darbā ieņem latviešu mentalitāte, kas atklājas raksturos, attiecībās un pasaules uztverē.
Romāns vēsta par latviešu bezdarbnieci Īvu, kura savā zemē pieder pie "lieko un nevajadzīgo saimes". "Nekur netiku pieņemta, un man pat nepaskaidroja iemeslus. Tos klusos vakaros izdomāju pati." Viņa cerību spārnota dodas strādāt uz Īriju, kur jānodarbojas ar šampinjonu lasīšanu. Cilvēciska drāma, pelēka ikdiena bez jebkādas "Zaļās salas" eksotikas, balto sēņu plūkšana no agra rīta līdz vēlam vakaram kļuva par realitāti pretstatā gaidītajam. Īpašu sarūgtinājumu sniedza īru sliktā izturēšanās pret iebraucējiem, un viņu attieksmi labi raksturo daiļdarba virsrakstā minētais salikums "Melnie balti Ķeltos". Tas galvenajai varonei lika aizdomāties par to, kā vārdā tas tiek darīts, vai peļņa un ērtāki dzīves apstākļi var aizstāt dvēseles mieru un ideālus, pēc kuriem tiecas cilvēks.
Kas ir ideāli latvietim?

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −3,48 €
Комплект работ Nr. 1113713
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация