Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:629116
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 05.03.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pēc manām domām, mūsdienu pasaulē vairums cilvēku tiecas vairāk pēc materiālajām vērtībām, nevis garīgajām. Tā pat arī “Kurzemītē” kāda Saldus skolotāja savai klasei uzdeva jautājumu par dzīves vērtībām: “Jūs tātad neticat, ka ir vērtības, kas ir augstākas par naudu un tai līdzīgām lietām? Skolēni klusēja. Tad kāda balss atsaucās: Kādas vērtības jūs varat likt pretī, piemēram, mašīnai, dzīvoklim, vasarnīcai? Vaicāja tieši tāds zēns, kādam tas bija jāvaicā. Maziņš, sīks, vājš, ar brillēm – viens no tiem, kuriem neizdodas izcelties ne sporta stundā, ne meiteņu acīs, kam atliek tikai domāt.” Jau tajos laikos vecāki bērniem ar savu piemēru, varbūt pat nenojaušot, iemācījuši, ka dzīvē lielākoties vajag tiekties pēc naudas. Ja tev būs nauda, tu varēsi nopirkt māju, mašīnu vai jebkuru citu cilvēka dvēselei nevajadzīgu lietu, kas it kā padarīs tevi laimīgu.

Nākamajā rudenī Imants Ziedonis aizbrauca ar mašīnu. Viņš gāja no viena kolhoza uz nākamo kolhozu un tad vēl un vēl nākamo. Viņš meklēja lauku kultūru. Rakstnieks runāja ar katra kolhoza priekšsēdētāju un mēģināja atklāt viņu būtību, bet gandrīz katrā vietā, kur viņš iegāja, atbilde bija viena un tā pati – visi centās atrunāties ar saviem labajiem un izcilajiem rezultātiem ražas novākšanā un lepojas ar kolhoza strādīgākajiem darbiniekiem. Kultūra laukos sāk lēnām izzust – jaunākas meitas vairs nezina tautasdziesmas un sāk aizmirst senās aušanas un adīšanas tradīcijas. …

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация