Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:308977
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 5 единиц
Ссылки: Использованы
Содержание
Nr. Название главы  Стр.
  IEVADAM    2
  KAS IR POSTINDUSTRIĀLĀ SABIEDRĪBA?    3
  POSTINDUSTRIĀLĀ SABIEDRĪBA UN ZINĀŠANAS    5
  INFORMĀCIJAS TEHNOLOĢIJAS UN POSTINDUSTRIĀLĀ SABIEDRĪBA    6
  SOCIĀLĀS PĀRMAIŅAS POSTINDUSTRIĀLĀ SABIEDRĪBĀ    7
  NOSLĒGUMAM – KAS SEKOS PĒC POSTINDUSTRIĀLĀS SABIEDRĪBAS?    7
  LITERATŪRAS SARAKSTS    9
Фрагмент работы

Neiedziļinoties Č.Darvina dzīvās dabas evolūcijas teorijā un šīs teorijas pretargumentos, gan arī visā polemikā, kas veidojusies par un ap Č.Darvina teoriju, apgalvošu, ka primāts kļuva par cilvēku tajā brīdī, kad komunikācija starp primātiem kļuva skaidri nosakāma un šī komunikācija kļuva par vienu no kopienas veidojošiem pamatelementiem. Kopš tā laika komunikācijas veidošana starp indivīdiem un indivīdu grupām ir saglabājusies kā sabiedrību veidojošs pamatelements, un komunikācijas intensitāte, veids, kā arī komunikācijas noteikumi un nosacījumi, uz kuriem komunikācija ir vispār iespējama, ir kļuvuši par vienu no būtiskākajām sabiedrību raksturojošām pazīmēm.

Jau ar to laiku, kad primāts kļuva par cilvēku un sāka veidoties cilvēku kopiena (jeb sabiedrība) informācija, gan kā uzkrātās praktiskās zināšanas, gan kā priekšstatu kopums, gan kā pasaules mītisko un racionālo uztveri nosakošo zināšanu kopums, ieņem ļoti nozīmīgu vietu sabiedrības attīstībā, bet jāievēro, ka, attīstoties sabiedrībai, informācijas un tās aprites jeb komunikācijas nozīme sabiedrības pastāvēšanā arvien pieaug, respektīvi – varētu uzskatīt, ka informācijas nozīmīguma pieaugums ir proporcionāls sabiedrības attīstības tempiem. Faktiski varētu uzskatīt, ka informācijas kvalitatīvās un kvantitatīvās attīstības un ar to saistīto sabiedrības institūtu un tehnoloģiju attīstības ceļš nosaka visu sabiedrības attīstību, vai, vienkārši runājot, var teikt, ka informācijas attīstības līnija ir kā sabiedrības attīstības pamatlīnija, kas nosaka, kādā virzienā sabiedrība attīstīsies.

Šajā esejā centīšos parādīt, kāda loma komunikācijai un informācijai ir postindustriālajā sabiedrībā kā vienā no pēdējiem sabiedrības formācijas veidiem (izmantots Daniela Bela trinitārisma teorija: preindustriālisms – industriālisms – postindustriālisms), kā arī apskatīt tās problēmas, kas saistās ar informācijas lomas palielināšanos postindustriālajā sabiedrībā un ar to saistīto postindustriālās sabiedrības transformāciju. Par esejas struktūras pamatu ir ņemtas D.Bela izvirzītās postindustriālās sabiedrības galvenās dimensija. Esejas beigās, pievēršoties postindustriālās sabiedrības transformācijas problēmām, tiks apskatīts to jautājumu loks, kas saistās ar postindustriālās sabiedrības nākotnes izredzēm. Šeit jāatzīmē arī svarīgs aspekts, ka D.Bels savu postindustriālās sabiedrības konceptu radīja 1970.gados un kā raksta pats D.Bels – ‘postindustriālā sabiedrība nav nākotnes paredzējums, bet gan spekulatīva konstrukcija’ 1.

Šī eseja nepretendē uz absolūtu un pilnīgu augstāk minēto problēmu visu aspektu analīzi un izpēti, šīs esejas galvenais mērķis ir ieskicēt tos, manuprāt, galvenos pamatprincipus, uz kuriem balstoties informācija un komunikācija veido postindustriālās sabiedrības pastāvēšanas pamatnosacījumus.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация