Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:396990
 
Оценка:
Опубликованно: 07.06.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Cilvēki vispārīgi tic, ka pievilcīgi vīrieši un sievietes ir vairāk nosvērtāki, interesantāki, komunikablāki, neatkarīgāki, dominējošāki, aizraujošāki, seksīgāki, labāk piemēroti, sociāli izveicīgāki un veiksmīgāki kā nepievilcīgie vīrieši un sievietes (Baron and Byrne, 2000; 278). Pievilcīgie vīrieši liekas vairāk vīrišķīgi un skaistas sievietes vairāk sievišķīgākas kā tie, kuri nav tik pievilcīgi vai skaisti. Lai gan starp – kulturālie pētījumi ierosina, ka pozitīvo stereotipu eksistence par pievilcību in universāla, lai vai kā, stereotipu specifiskais raksturs un saturs ir atkarīgs no kultūras (Baron and Byrne, 2000; 278). Piemēram, kolektīvās kultūrās, tādās kā Koreja, pievilcību ir pieņemts saistīt ar integritāti un tas attiecās uz citiem. Neskatoties ne uz ko, pastāv it kā vienošanās starp kultūrām, ka pievilcība norāda uz sociālu kompetenci, piemērotību, inteliģenci un seksuālu pievilcību.
Šādi stereotipi ietekmē dažādus interpersonālus spriedumus. Piemēram, esejas, kuras, kā likās, tika rakstījuši pievilcīgi studenti, saņēma augstākus vērtējumus, kā identiskās esejas, kuras , kā likās, bija rakstījuši nepievilcīgi studenti (Baron and Byrne, 2000). Pat starp cilvēkiem, kuriem konstatēts HIV – pozitīvs, pievilcība nozīmē daudz. Tiek uzskatīts, ka labāka izskata indivīdiem ir bijis sakars ar heteroseksuāli, no kura iegūta infekcija, bet nepievilcīgie ir ieguvuši vīrusu no homoseksuāla partnera vai arī kopīgas adatas lietošanas ar citu narkomānu. Apskatot kopumā, ko sociālie psihologi ir atklājuši gandrīz 30 gadus atpakaļ, vairākums cilvēku domā, ka: “tas, kas ir skaists, ir labs”. Domāju, ka šo fenomenu ir kaut reizi mums katram dzīvē nācies sastapties. Kāds skaistāks par mums iegūst lielāku ievērību un labvēlību no citiem, bet mēs it kā paliekam ēnā. Šeit var izveidoties bīstama situācija. Ja nepārtraukti kāds pievilcīgāks iegūst to, ko mēs esam iecerējuši, tad, iespājams, var sākt veidoties kādas naida izjūtas pret tiem cilvēkiem, kurus uzskatām par sevi skaistākus. Kaut arī šis cilvēks cenšas būt draudzīgs, mēs noraidām viņa mēģinājumus, cenšoties kaut kā “ieriebt” vai nodarīt kaut ko ļaunu. Tā rezultātā attiecības ir sabojātas, tās nespēj pilnvērtīgi sadarboties kopīgās interesēs.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация