Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
7,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:540950
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 30.08.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pēc 2.Pasaules kara Japāna sāka atjaunot savu ekonomiku, 1967.gadā iekļūstot otrā vietā pēc GDP rādītāja pasaulē. Tā efektīvi pārdzīvoja divu pasaules naftas krīžu ietekmi un joprojām palika otrs lielākais ekonomiskais spēks pasaulē. 60-tajos gados Japāna piedzīvoja strauju ekonomikas izaugsmi, kas pārsniedza 10%. Ekonomikas izaugsmi veicināja kapitālieguldījumi privātajā sektorā, kurus veicināja privātpersonu uzkrājumu ieguldīšana biznesa attīstībā. Augsti kvalificēta personāla pieejamība rūpniecībā, liels iedzīvotāju skaita pieaugums un tam sekojošs produktivitātes pieaugums, kuru nodrošināja aktīvs ārvalstu tehnoloģiju un uzlabojumu imports.
60-to gadu beigās un 70-to gadu sākumā ekonomikas izaugsmē parādījās plaisas. Centrālie risināmie jautājumi bija vides piesārņojums, urbanizācijas radītās slimības, sociālā drošība un atšķirības starp sociālajiem slāņiem.
80-tajos gados ekonomika ieslīga konservatīvā izaugsmē. Pieauga eksports, strauji cēlās akciju un nekustamā īpašuma cenas, pieauga apdzīvoto vietu skaits. 80-to gadu beigās radās problēma, ka nekustamā īpašuma un akciju cenas bija mākslīgi sakāpinātas, un 90-to gadu sākumā notika cenu lejupslīde pieprasījuma trūkuma dēļ.
1990.gada sākumā iestājās recesijas plaisa, pēc kā sekoja cenu kritums, kas veicināja ārzemju investoru ieplūšanu Japānas tirgū.
1995.gadā notika spēcīga zemestrīce, kas aiznesa 5000 cilvēku dzīvību. Tas prasīja infrastruktūras atjaunošanu. Tajā pašā laikā pieauga mobilo tālruņu un personālo datoru lietotāju skaits, kas pavēra jaunas ekonomikas izaugsmes iespējas.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1118323
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация