Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:157269
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.01.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Japāna- valsts pašos Eirāzijas Austrumos. Priekš mums, eiropiešiem, tā ir pavisam cita pasaule- nedaudz mistiska, bet tomēr tik ļoti vilinoša. Tas ir pašsaprotami. Tad, kad visa Eiropa apskatīta, prāts sāk sniegties tālāk. Dažreiz šķiet, ka par tālu, jo ne visu no „austrumnieku” radītā, eiropiešu prāts var aptvert. Iespējams, ka to nemaz nevajag darīt- vajag tikai baudīt. Baudīt krasi atšķirīgo kultūru, kura liek aizdomāties par to, pēc kādiem principiem un vērtībām Rietumu pasaule dzīvo. Kāpēc tā? Vienkārši- cilvēku dzīves uztveri visvairāk nosaka reliģija, tas, ko tā māca. Ja tā māca, ka visa pamatā ir tikumība, taisnīgums un mīlestība, tad arī ar tādām vērtībām tauta arī dzīvos. Tauta, kas būs attīstīties spējīga un ar lielu pienākumu sajūtu pret tuvāko. No tā mēs varētu mācīties. Nav, protams, tā, ka Eiropā dominējošās reliģijas kaut ko tādu nemācītu. Māca, tikai savādāk un citai mentalitātei, kura vairāk sāk pievērsties „kapitālisma reliģijai”, kurā nav līdzvērtīgās proporcijās sadalīts laiks garīgajām un materiālajām lietām.
Japāņi ir gudra tauta. Tas jau ir pierādīts. Bet es domāju, ka tur lielākais nopelns ir japāņu vēlmei strādāt un mācīties. Uzcītība un nerimstoša tiekšanās būt labākiem, šo, valsti, kura atrodas uz apmēram 3000 salām, pamazām izvirza, kā vienu no attīstītākajām pasaulē. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация