Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:335057
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 02.12.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Johana Vofgana Gētes romāns ‘’Jaunā Vertera ciešanas’’ ir uzrakstīts balstoties uz patiesiem notikumiem, kuri 1774. gadā norisinājās Veclārā. Šis romāns liek pamatus verterismam – sentimentālisma un romantisma literatūrā un laikmetā populāram uzvedības modulim, kas saistās ar pasaules skumju, melanholijas un pašnāvības domu kultu.
Sentimentālisms kā literatūras virziens attīstījās 18. gadsimta vidū un otrajā pusē, tas radās kā pretreakcija klasicisma stingro priekšrakstu sistēmai. Tā neatņemama daļa ir sentimentalitāte – tēlošana, kura orientēta uz lasītāju jūtu iekustināšanu, lai iedvestu domu par to, kas ir labs un, kas slikts, tas, savukārt, ir ļoti viegli panākams ar verterismu. Šis rakstīšanas paņēmiens liek lasītājam pašam izdzīvot – izjust aprakstītos notikumus, izprast varoņu jūtas un nostāju, līdzjust viņu gaitām, priekiem un arī nelaimēm, caur to atklājot varoņa garīgo pasauli, kura bieži vien ir pilna ar domām par nepiepildītu – neiespējamu mīlestību un pat domām par pašnāvību. Verterisms piedzima caur šo romānu un kļuva par neatņemamu sentimentālisma sastāvdaļu.
Romāns ‘’Jaunā Vertera ciešanas’’ tiek dēvēts kā sentimentālisma darbs, jo satur sevī galveno tā pazīmi – pozitīvu vērtējumu pret dabu, jūtām, laimi, brīvību, pagātni un bērniem. To sevī pauž romāna galvenais varonis Verters.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1235132
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация