Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:528955
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 19.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Ar Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā pagājušā gada maijā noslēdzās būtisks valsts attīstības ceļa posms. Pēc neatkarības atjaunošanas virzība uz ES un NATO bija visu valdību galvenais mērķis. Šī mērķa sasniegšanai tika veiktas reformas nozarēs, likumdošanā un pārveidotas valsts pārvaldes institūcijas. Šobrīd Latvijai stāv priekšā jauns izaicinājums – izvēle starp – nedarīt neko, vai stratēģiski plānot attīstību,lai ātrāk izrautos no nabadzīgākās ES dalībvalsts statusa.
Latvijas valsts atpalicība no citām ES dalībvalstīm lielākoties izskaidrojama teiši vēsturiski – Latvija 50 gadus atradusies PSRS okupācijā, kas nozīmē neefektīvas ekonomiskās sistēmas pielietojumu un stagnāciju, nerunājot nemaz par represijām pret valsts pamatiedzīvotājiem, pie tam sevišķi tiem, kam bija kāds intelektuāls potenciāls vai arī materiālaisnodrošinājums, piedzīvojuši 2 Pasules karus, kur karadarbība tieši skāra Latvijas teritoriju, arī tālākā pagātnē neskaitāmas reizes atradušies zem citu valstu kundzīas (Krievijas, Vācijas, Polijas, Zviedrijas), kas ļoti negatīvi ietekmējis valsts ekonomisko attīstību un nostabilizēšanos. Latvija atkopšanos un pāreju uz jaukto ekonomisko sistēmu uzsāk krietni vēlak kā citasEs valstis (it sevišķi R-Eiropas), pietam gluži no nulls, tāpēc ir pašsaprotams, ka Latvija, apkopojot aficiālos datus, statistikā parādās kā viena no pēdējām un zemāk attīstītākajām valstīm.…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1137244
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация