Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:607126
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.06.2019.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Šis uzplaukuma laiks beidzas, kad 20. gadsimta vidū reģionālisma paradigmu nomaina pozitīvisms, kas turpinās ar kvantitatīvo revolūciju, kura bija pretēja metode reģonālisma visaptverošajai un aprakstošajai pieejai.
Nav noliedzama reģionālās ģeogrāfijas vēsturiskā un vēljoprojām aktuālā nozīme, neskatoties uz tās virzienā raidīto kritiku par nezinātniskumu un vispārīgumu. 19. un 20. gadsimtu gaitas un reģionālās ģeogrāfijas uzplaukuma šajā laikā saistība pierāda, kā ir iespējams šo metodi izmantot ne tikai valstiskā līmenī – politikas veidošanā, iedalot teritoriju reģionos, un ekonomikā – pārvaldot resursus starp šiem reģioniem, bet arī individuālā līmenī – apzinoties savu piederību teritorijai ar kopīgu kultūru un vēsturi. Lai gan ģeogrāfijā tagad vairāk tiek izmantotas kvantitatīvas nekā aprakstošas metodes, reģionu savstarpējās attiecības ir uzlūkotas kā tikpat svarīgas kā reģionālisma uzplaukuma laikā. Mūsdienās pasaule bieži tiek aplūkota pēc viena noteikta kultūras reģionu iedalījuma, un straujās globalizācijas dēļ tajos un to mazākajās apakšvienībās nepārtraukti notiek pārmaiņas, tātad reģionālajai ģeogrāfijai ir būtiska loma arī tagad.

Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация