Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:960958
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.01.2010.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Bez šaubām, laiks maina gandrīz visu. Līdz ar laikiem mainās arī cilvēki, tai skaitā arī latvieši. Latvietis – kāds viņš ir? Un kādas asociācijas cilvēkiem rodas, dzirdot šo vārdu?
Manuprāt, tas ir diezgan sarežģīts jautājums, jo – cik cilvēku, tik viedokļu. Tomēr šķiet, ka latvietis ir tikpat balts, cik melns. Katrs latvietis ir atšķirīgs, tomēr mūs visus vieno piederība šai valstij – Latvijai.
Ar pašaizliedzību un vienotību latvietis jau no sen pagājušiem laikiem ir sapratis savu un tautas mērķi – cīnīties par savu zemi, tautu un, pats galvenais – brīvību. Protams, mērķtiecīgais latviešu ceļš nav bijis rozēm kaisīts, jo ir nācies saskarties ar zaudējumiem, ciešanām un sakāvi. Lai gan latviešu vēsture bijusi ļoti raiba (mūs pakļāva gan zviedri, gan vācieši un krievi), latvietis nav tas, kurš padodas grūtību priekšā. Grūtības tikai rūdījušas latvieša raksturu, lai cīnītos pret slikto un saglabātu labo sirdī un apkārtējos. Ar latvieša apņēmību un vienotību iecerētais – brīvības atgūšana – izdevās.
1796. gadā Garlībs Merķelis uzrakstīja savu slaveno, aizkustinošo un patieso darbu „Latvieši”, kas radīja plašu atbalsi dzimtļaužu latviešu vidū. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация