Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:638863
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 31.08.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 3 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

No 1830. līdz 1833. gadam veidotais Karla Brulova darbs „Pompeju pēdējā diena” ir izcils 19. gadsimta krievu glezniecības paraugs. Glezna ir veidota eļļas tehnikā uz audekla, un tās izmēri ir 465,5 × 651 cm.
„Pompeju pēdējā diena” ir vēsturiskā žanra glezna, tā kā sižeta pamatā izmantots vēsturisks notikums – vulkāna Vezuva izvirdums 79.g. m.ē., kas zem lavas un pelniem apraka vairākas Dienviditālijas pilsētas, arī Pompejus. Autors savā darbā attēlo vienu no vulkāna izvirduma brīžiem, kad visapkārt sāk brukt ēkas un cilvēku pūļi, meklēdami patvērumu, šausmās bēg. K. Brulovam bija svarīgi, lai viņa gleznā atainotie notikumi būtu ticami, tieši tāpēc, vairākus gadus pirms gleznas uzgleznošanas, autors pētīja vēsturiskos dokumentus, katastrofas aculiecinieka Plīnija Jaunākā liecības un vēstules romiešu vēsturniekam Tacitam, pētīja arheoloģiskos izrakumus un tajos atrastos cilvēku skeletus, kā arī uzzīmēja neskaitāmas skices un uzmetumus.
K. Brulova gleznā „Pompeju pēdējā diena” dominē divi pavisam atšķirīgi virzieni – romantisms un akadēmisms, tādēļ darbā saskatāmas katram virzienam raksturīgas iezīmes. Pirmkārt, atšķirībā no akadēmismam raksturīgā varoņa kulta un viena cilvēka darbu cildināšanas, autors par galveno varoni padara tautu, kā arī pēta pūļa psiholoģiju. Otrkārt, K. Brulovs pievēršas romantismā tik ļoti svarīgajām cilvēka jūtām un traģiskumam. Tādēļ viņš rūpīgi izstrādā katra tēla psiholoģisko veidolu, izceļot žestus un mīmiku. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация