Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:746646
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.02.2009.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pirms vairākiem tūkstošiem gadu tagadējā Latvijas teritorijā ienāca balti, un latvieši ir baltu tautas, kas runā latviešu valodā. Kā tauta latvieši pakāpeniski veidojās 14. – 17. gs., saplūstot tādiem baltu etnosiem, kā latgaļi, zemgaļi, sēļi, kurši, arī somugru tautai- lībiešiem.
Kurzemes mācītājs Pauls Einhorns savos darbos "Reformatio gentis Letticae in Ducatu Curlandiae" (1636) un "Historia Lettica" ("Latviešu vēsture") (1649) ar vārdu gentis Lettica jau apzīmēja visu Kurzemē, Zemgalē, Sēlijā un Vidzemē dzīvojošo "Latviešu nāciju" Lielu ietekmi uz literārās latviešu valodas izveidi atstāja Gothards Frīdrihs Stenders (1714-1796), uz kura kapakmeni Sunākstes kapos rotā uzraksts "Latwis". Viņš savos sacerējumos jau kopš 1754. gada konsekventi lietoja apzīmējumu "Latweeschi". Enciklopēdiskos izdevumos pirmo reizi etnisko apzīmējumu "latvieši" sastop tikai 1790. gada Hībnera Enciklopēdijā.
Un kas tad īsti ir latvietis? Jā, mēs esam samērā jauna tauta, bet vai 17.,18. gadsimts būtu īstais laiks, kad runāt par latviešiem kā tautas izveidošanos, jo jau 7 gadu simteņus vēsture runā par vergu tautu, kuru mīdījuši un vēlējušies iekarot tik daudzi. 7 gadu simteņus mēs esam dzīvojuši savā zemē kā vergi!…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация