Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:874117
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 06.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lai gan mūsdienās medijos un presē bieži tiek runāts par sabiedrisko domu, kura pauž savu viedokli par dažādiem sabiedrībai svarīgiem jautājumiem, rūpīgāk ieskatoties redzams, ka tas ko bieži dēvē par sabiedrisko domu nemaz patiesībā nav sabiedriskā doma un pastāv dažādi šķēršļi, lai Latvijā varētu brīvi veidoties sabiedriskā doma.
Viens no šķēršļiem, kas kavē sabiedriskās domas veidošanos ir cilvēku ne informētība par dažādiem sabiedrībā notiekošajiem procesiem – un viens no galvenajiem priekšnosacījumiem, ja nav skaidri noformulēta viedokļa, kas pieņemts izanalizējot kādu noteiktu daudzumu informācijas, nevar runāt par sabiedrisko domu. To, ka pastāv informētības trūkums, var pārliecināties kaut vai prasot iedzīvotājiem atbildēt uz jautājumu par labāko iespējamo politisko režīmu. Kontekstā ar citiem jautājumiem, atbilžu analīze pierāda, ka respondentu atbildes ir ļoti pretrunīgas, kas nozīmē, kas nav patiesi labas izpratnes par uzdoto jautājumu un līdz ar to arī par Latvijas politiskā režīma būtību.
Svarīgs faktors sabiedriskās domas veidošanai ir medijiem, jo ar mediju palīdzību bieži vien veidojas sabiedriskā doma. Arī Latvijā mediji bieži nedarbojas pietiekami profesionāli un godprātīgi, lai viennozīmīgi varētu apgalvot, ka tie palīdz sabiedriskās domas formulēšanas un uzturēšanas procesā. Vai nu mediju darbinieku neprofesionalitātes, vai mediju pārāk lielās atkarības no sponsoriem dēļ, medijos bieži vien netiek pausts tas viedoklis, kas veidojas sabiedrībā.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1119625
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация