Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:666820
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 11.12.2020.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Toledo vadlīnijās reliģiskā izglītība tiek uztverta kā līdzvērtīgs vispārējās izglītības komponents. Atbilstoši Toledo vadlīnijām tā ietver visu ieinteresēto pušu sadarbību — gan valsts pārvaldes, gan vecāku, gan skolēnu, gan skolotāju, gan baznīcu un citu reliģisko kopienu pārstāvju, gan reliģiskās izglītības ekspertu līdzdalību. Kundziņš, turpretī, centās mazināt baznīcas vai kādas citas organizācijas iesaisti reliģijas izglītības sfērā. Toledo vadlīnijas uzsver, ka ikvienam bērnam ir tiesības saņemt izglītību reliģijas, ticības un ētikas jautājumos, un valstij ir jāuzņemas atbildība, ka šīs tiesības tiek nodrošinātas.
Interesanti, ka šajās vadlīnijās netiek ierosināta kāda konkrēta mācību programmu reliģijas izglītībā, nedz nav atbalstīta kāda īpaša pieeja reliģijas mācībai. Tā vietā tiek izcelta reliģiskās apmācības procedūra un prakse, un attieksme pret skolēniem, kuri nāk no ļoti dažādām ticībām vai konfesijām, pret ko ir jāizturas ļoti iecietīgi. Toledo vadlīnijās netiek apzināti izvirzītas jaunas direktīvas, bet atkal un atkal tajās atgriežas pie jautājuma par ticības brīvību, toleranci un izglītību. Vai, precīzāk, kā izglītība, tostarp reliģijas mācībā, apvienot ticības brīvību un toleranci. Izrietošo no tā, ka Toledo vadlīnijās uzsvars ir uz cilvēktiesībām, pamatdoma, kas ir šajās vadlīnijās – katram ir tiesības būt ticīgam vai neticīgam.
Gan K.Kundziņš, gan Toledo vadlīnijas sniedz labus ieteikumus veiksmīgai reliģijas izglītības īstenošanai. Pēc autores domām, patiesi laba un mūsdienīga reliģiska izglītība būtu, ja apvienotu vienuviet visus iepriekš minētos principus. …

Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −-0,80 €
Комплект работ Nr. 1382298
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация