Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:504717
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 22.09.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Klaipēdas teritorija bija apdzīvota jau kopš aizvēstures posma. Un tā jau no izseniem laikiem bija svarīgs tirdzniecības centrs: jau XIII gs., pārpeldot Baltijas jūru, to apmeklēja Ziemeļu un Rietumvalstu tirgoņi. Bet pirms vācu ierašanās Klaipēdas teritorija ietilpa senajā kuršu zemē ar nosaukumu Pilsāts, no kura, iespējams, ir atvasināts latviešu vārds "pilsēta". Vēlākā laikā Pilsātā dzīvojosie kurši saplūda ar vācu un citu tautu ieceļotājiem, vēlāk veidodami daļu no Austrumprūsijas etnosa.
Vēstures hronikās Klaipēda pirmoreiz pieminēta 1252.g., kad Livonijas ordenis Danes grīvā uzcēla Mēmelburgas koka cietoksni. Livonijas ordeņa dibinātās pils vārds Memelburg ir cēlies no Nemunas upes kuršu vārda Mēmelis (klusi plūstošs), savukārt pilsētas mūsdienu nosaukuma pamatā ir kuršu vārdi klais un pēd , kas tulkojumā nozīmē „klaja vieta”. Šī paša, respektīvi, 1252., gada 1.augusts tiek uzskatīts arī par Klaipēdas dibināšanas dienu. 1253. gadā Livonijas ordenis uzbūvēja pirmo mūra pili, kura gan atkārtotu lietuviešu un Žemaišu uzbrukumu dēļ vairakkārt tika izpostīta, tomēr pamazām ap šo mūra pili veidojās aizvien lielāka iedzīvotāju koncentrācija un izauga pilsēta, kurai 1257.g. tika piešķirtas Lībekas pilsētas tiesības. …

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация