Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:863730
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.02.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 1 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Mazturīgiem cilvēkiem bez bērniem, kuriem ir slikta veselība, ir lielāks sociālās nošķirtības risks un lielāka iespēja nokļūt valsts sociālās aprūpes iestādēs (Zhang, & Hayward, 2001). Lai gan ir gadījumi, kad arī ģimenes aprūpe nespēj sniegt vajadzīgo atbalstu, tomēr bez iespējas saņemt vismaz periodisku palīdzību no bērniem vai saņemt viņu palīdzību kā galējo līdzekli, bezbērnu personu aprūpe ir vēl vairāk atkarīga no valsts piedāvātajiem pakalpojumiem vai institucionālas aprūpes.
Jāsecina, ka bezbērnu ģimenes formas piekopšanai ir dažādas sekas gan uz tā ietekmi uz kopējo sabiedrību, gan uz katra cilvēka dzīvesveidu un dzīves iespējām. Bezbērnu dzīvesveids dažiem cilvēkiem uzlabo apmierinātību ar dzīvi un paver labākas karjeras iespējas (Avison, & Furnham, 2015), taču sabiedrībai bērnu neesamība ir zema dzimstības līmeņa un iedzīvotāju skaita samazināšanās iemesls un līdz ar to palielinās arī nākotnes darbaspēka samazināšanās risks un veidojas pieaugoša proporcija ar vecāka gadagājuma cilvēkiem sabiedrībā. Cilvēku arvien biežāka izvēle nelaist pasaulē bērnus ir vērā ņemama problēma attīstīto valstu politikas veidotājiem šādas izvēles demogrāfiskās ietekmes dēļ. Valstu politikai tas nozīmē, ka arvien lielāks budžets jāparedz vecāka gadagājuma cilvēku uzturēšanai, jo sabiedrība strauji novecojas, un, ja senioriem nav bērnu, tad viņus uzturēt nākas valstij, palielinot pensijas un organizējot cita veida atbalstu (OECD, 2011). Maz ticams, ka nākotnē bezbērnu ģimeņu proporcija sabiedrībā samazināsies kādā no attīstītajām valstīm, jo sabiedrība kļūst arvien tolerantāka pret šādu izvēli un šādu ģimeņu skaits attīstīto valstu sabiedrībās turpina palielināties.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −7,48 €
Комплект работ Nr. 1390336
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация