Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
  • Koleģiāla un vienpersoniska tiesa: pozitīvie un negatīvie aspekti

     

    Эссе3 Право

3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:325624
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 03.12.2008.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Iztiesāšanas stadijā saimnieks vienmēr būs tiesnesis! Likumā par tiesu varu, 6. pantā ir teikts, kas spriež tiesu krimināllietās – „Krimināllietās tiesu spriež tiesa, izskatot un izlemjot tiesas sēdēs pret personām celto apsūdzību pamatotību, attaisnojot nevainīgās personas vai arī atzīstot personas par vainīgām noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un nosakot tām sodu.” Tā paša likuma 20. pants:
(1) Latvijas Republikas tiesās lietas izskata koleģiāli, izņemot likumā noteiktos gadījumos, kad tiesnesis lietas var izskatīt arī vienpersoniski.
(2) Koleģiāli izskatot lietas, tiesas sastāvā esošajiem tiesnešiem un tiesas piesēdētājiem ir vienādas tiesības izlemt visus ar lietas izskatīšanu saistītos jautājumus.
(3) Visus tiesas nolēmumus pieņem ar tiesnešu balsu vairākumu. Tiesnesis nav tiesīgs atturēties no balsošanas. Ja balsis sadalās vienlīdzīgi, jautājumu izlemj priekšsēdētājs.
Tātad, likums skaidri mums atklāj to, kad tiesa var būt gan koleģiāla, gan vienpersoniska. Koleģialitāte ir viens no lietu izskatīšanas pamatprincipiem. Protams, kad katram variantam ir savi, ja tā drīkst teikt, pozitīvie un negatīvie aspekti. Es centīšos apskatīties gan no tiesas puses, gan no tiesājamo puses uz šiem pretējās nozīmes aspektiem, protams, attiecībā uz kriminālprocesu. Vēl iepriekš precizējot, ka kriminālprocesa likuma 447. pants paredz krimināllietas vienpersonisku un koleģiālu izskatīšanu. …

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1145246
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация