Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:503778
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 26.02.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 4 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Lugā atspoguļojas tādas tēmas kā hierarhija, kas lieliski parādās jau pašā sākumā, kad Egejs liek Hermijai precēt Dēmetriju, ja nē tai jāmirst. Šķiet, ka V. Šekspīrs vīriešu dominanci pār sievietēm parāda kā lietu dabisko kārtību, jo brīdī, kad strīdas Titānifa un Oberons, jo Titānifa nevēlas viņam pakļauties, dabā notiek pilnīgs juceklis. Lugas centrālā tēma ir mīlestība, tā parādīta kā maģisks spēks, to parāda mīlestības burvestības, kas notiek lugā. Līdzīgi kā, kad esi noburts mīlestībai pavēlēt nevar, tā ir neparedzama un liek rīkoties neracionāli – lai arī Dēmetrijs pret Helēnu izturās nejauki, viņa tāpat viņam skrien pakaļ. Hermija mīl kādu citu taču Dēmetrijs tāpat skrien pakaļ viņai. Autors spēlējies arī ar dienas un nakts motīvu kā šķietamību un realitāti. Pa dienu norisinās visas parastās lietas to kārtībā, taču nakts ir tāda kā sapņu pasaule, kur notiek visa lielā nekārtība, burvestības un pārpratumi, arī tēliem pašiem pēc visiem šiem notikumiem šķiet, ka viņi pamodušies no savādiem sapņiem.
Šekspīra komēdijai ‘’Sapnis vasaras naktī’’, salīdzinot ar iepriekš minētajām komēdijām, arī galvenais darbības aizsācējs ir konflikts, taču atšķirībā no iepriekš minētajām komēdijām, Šekspīra komēdijas sižets ir piesātināts ar dažādiem pārpratumiem, nejaušībām, kas ir galvenie darbības virzītāji un tajā ir arī fantastiski elementi. Žanrs šajā laikā ieguvis daudz jaunu īpašību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация