Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
4,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:451529
 
Оценка:
Опубликованно: 01.02.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 10 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Patēriņa preču trūkums un politiskās represijas demoralizējoši ietekmēja darbiniekus. Tādēļ samazinājās ražīgums. 1970-to gadu beigās – 1980-to gadu sākumā ekonomiskā depresija ir kļuvusi par sociālistisko ekonomisko sistēmu raksturīgu iezīmi Austrumeiropas valstīs.
Struktūras, kultūras un uzvedības krīzes kalpo par komunistiskās partijas valsts sabrukuma izskaidrojumu. Strukturāli, partijas un valdības paralīzes rezultātā pieauga nepakļaušanās rīkojumiem. Tādējādi Padomju Savienībā 1980-to gadu sākumā valsts kontrole pieņēma „pārāk birokrātiskās, lēnas un neelastīgas formas” . Centrālie partijas-valdības institūti nevarēja atrast represīvos vai un vienprātīgos līdzekļus sabiedrības atbalsta nostiprināšanai.
Komunistiskās partijas dominēšana tika vājināta ar masu cinismu, apvienotu ar elitāro norobežošanos. Saskaņā ar aptauju, veikto izvēles kārtībā starp Padomju Savienības, Polijas, Ungārijas, Čehoslovākijas un Bulgārijas pilsoņiem, „cilvēki ir centušies nodibināt jaukto ekonomiku un valsts nodrošinājumu” tādu sociālo pakalpojumu jomā, kā veselības aprūpe, izglītība, pensijas, lēti mājokļi, darbavietas, kā arī kultūras iestādes, piemēram, bibliotēkas, teātri un muzeji. Cilvēki vēlētos, lai šī joma būtu efektīvāka un iegūtu egalitāro raksturu. Masas atbalstīja ekonomikas politiku, jo tā nodrošināja patēriņa preces, dzīves līmeņa paaugstināšanos un samērīgas algas, kuru līmenis bija atkarīgs no kvalifikācijas un konkrēta darba rezultātiem. 1980-to gadu beigās valdošie režīmi vairs nenodrošināja šādus labumus. Pilsoņi noraidīja valsts sociālistisko sistēmu tās neefektivitātes, korupcijas un patvaļīguma dēļ. Priekšroka tika dota režīmam, kas balstās uz taisnīgumu, procedūru drošību un labumu efektīvu sadalījumu.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1319186
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация