Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:231930
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.01.2018.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Dalitu pienākumos ietilpa - visa veida uzkopšanas darbi, to skaitā maitu novākšana un kapu izrakšana; vardarbības gadījumā sievietēm nav iespējams vērsties pēc aizsardzības. „Zemu” dzimušo pienākumos ietilpst kalpot bagātajiem no paaudzes paaudzē, kļūstot par parādu vergiem, bez tiesībām atstāt dzīvesvietu.
Noteikti jānorāda, ka mūsdienās situācija ir uzlabojusies dalītu jautājumā. Respektīvi, stāvoklim mainoties, sabiedrībā ir izvirzījušies dalītu līderi, kuri vēršas pret pastāvošo vardarbību, pateicoties kvotu kārtībai, ir iespējams iegūt izglītību, taču bezdarbs ir neizbēgams, jo darba devēji augstskolas beigušajiem dalītiem darbu nedod. Laika gaitā no augstskolas beigušo dalitu skaita izvirzās pretendenti, kuri cīnās par iespējām dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Tiem, nereti, līdzdarbojas hindu sektas, kuras iestājas par cilvēku nešķirošanu pēc kastu principa, vēlēdamies apturēt „zemo” pāriešanu citās reliģijās.
Kopumā jānorāda, ka kastu faktora nozīmīgums ir tik spēcīgi iesakņojies Indijas demokrātijā, ka tas attiecas arī uz neindiešu izcelsmes reliģijai piederīgajiem. Reliģijas nomaiņa gadījumā, ne vienmēr tiek likvidēta kasta, jo jaunpievērstie pārņem līdzi kastu un savu nodarbošanos jaunajā reliģijā. Mērķis padarīt dalitus par citiem līdzīgiem cilvēkiem ir gandrīz neatrisināms, jo hinduisti nespēj atteikties no kastu sistēmas tikmēr, kamēr viņi ir ticīgi.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1364104
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация