Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
6,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:901545
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 29.11.2012.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Taču nenoliedzami, kara estetizācija norisinās, un to gan Benjamins piedzīvo tieši, jo atšķirībā no mums, dzīvo laikā, kad fašisms savā ziņā nodarbojas ar kara estetizāciju. Uzskatāmi tas ir redzams kā Vācijā, tā Itālijā, milzīgu armijas parāžu, propogandas filmu, plakātu utt. veidā.
Nobeidz eseju Benjamins ar visai pesimistisku, bet kaut kādā mērā baisi ticamu atziņu – „cilvēce savā pašatsvešinātībā ir sasniegusi tādu pakāpi, ka tā savu pašiznīcināšanos piedzīvos kā augstākās raudzes estētisku baudījumu.” Arī man dažreiz rodas tāda sajūta, vērojot pasaulē notiekošo, cilvēku attieksmi pret cilvēkiem, respektīvi arī sevi, veidu kā tā funkcionē, nedomājot par nākotni – milzīgās summas, kas tiek ieguldītas tieši kara mašinērijā, neliekoties ne zinis par pieaugošajām ekoloģiskajām un sociālajām problēmām, tik tiešām, rodas sajūta, ka cilvēce rūpīgi jo rūpīgi gatavo savus instrumentus (kara mašinēriju) un iekārto skatuvi (vides destruktīvā pārveide) savai pēdējai kolosālajai apokalipses simfonijai.
Arī viss no manas puses piebilstamais jau ir pateikts, varu vien kopsavilkumā ieskicēt, manuprāt, svarīgākās iezīmes esejā – tehniskā reproducējamība ir izmainījusi gan mākslas izpratni, gan būtību, tās līdzekļi ir pavēruši daudz jaunas iespējas, vienlaikus laupot dažas vecās, mainījušās ir arī mākslas attiecības ar indivīdiem un masām, un ar publiku vispār. Tehnika arvien vairāk un vairāk saplūst ar mākslu, un ne tikai ar mākslu, bet arī ar mūsu dzīvēm visdažādākajos līmeņos, sākot no ikdienišķā, un beidzot ar globālo.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −4,98 €
Комплект работ Nr. 1327100
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация