Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:198412
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 10.04.2007.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 7 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Kā jau pierasts, cilvēki vienmēr bijuši savtīgi un domājuši tikai paši par sevi, savām interesēm u.tml. Un, protams, lai kaut ko iegūtu lietā tiek likti visi līdzekļi, lai kādi tie arī būtu un lai kas no tā ciestu! Manuprāt, krusta kari varētu būt šim apgalvojumam lielisks piemērs, jo krusta kariem Latvijas teritorijā bija viens noteikts mērķis, proti, iegūt teritoriju ar reģionāli lielāko upi Daugavu, kas bija labs tirdzniecības ceļš, un teritoriju ar izdevīgu pozīciju, plašiem mežiem un savstarpēji karojošām, sadrumstalotām tautām, kas atviegloja šo uzdevumu. Pie tam, ne jau tikai vācieši šo zemi gribēja iegūt. Krusta kari pārsvarā atstāja negatīvas sekas, radīja daudz postījumu. Taču ir arī pozitīvas lietas, kuras atstājušas nozīmīgu iespaidu uz latviešiem (pārsvarā kultūrā).
Kā jau minēju, galvenais iemesls kariem bija tirdzniecības ceļi, bet kā labs oficiālais iemesls tika izmantota pagānu kristīšana, kā arī nepieciešamība aizstāvēt tos jaunkristītos, kuri ticību gribēja paturēt. Krusta karu iedvesmotāja pāvesta Urbāna II devīze: „Dievs to grib!” ir ticības ļaunprātīga izmantošana, jo cilvēks slēpj savus asiņainos, nelietīgos nodomus aiz kaut kā svēta un tīra. Tieši tāpēc arī, iespējams, daudzi tajā laikā Dievu varēja uzskatīt par vienkārši šausmīgu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация