Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:238927
 
Оценка:
Опубликованно: 22.11.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Pilsētplānošanas projektu sabiedriskās apspriešanas tradīcija aizsākās 18. gs. vidū, rīkojot Luija XV laukuma projektu konkursu. Tika domāts par sabiedrisko labumu un aktuālākajām pilsētbūvniecības problēmām kā transporta piekļuve, ūdensapgāde, infrastruktūra. Klasicisma stils zaudēja autoritāti historisma periodā, tomēr kā stilistiskais virziens tas pastāvēja visa 19. gadsimta gaitā un turpināja attīstību arī 20. gadsimtā kā neoklasicisms.
Bieži vien tieši apgaismības laikmets tiek uzskatīts par filozofijas augstākās attīstības periodu. Apgaismības filozofijas spilgtākā izpausme bija racionālisms jeb uzskats, ka zināšanu un spriedumu pamatā par apkārtējo pasauli un tajā notiekošajiem procesiem ir cēloņsakarības, visu ir iespējams izskaidrot ar konkrētu cēloni. Šāds uzskats ļāva strauji attīstīties filozofijai – cilvēka prāts tika aicināts meklēt atbildes uz dažādiem sabiedrībai aktuāliem jautājumiem. Spilgtākā apgaismības filozofijas perioda personība ir Rene Dekarts. Būdams filozofiķis, matemātiķis un fiziķis, Dekarts tiek uzskatīts par jauno laiku aizsācēju Eiropas kultūrvēsturiskajā domāšanā. Dekarta filozofiskie principi balstījās uz fizikas, ģeometrijas un algebras pamatlikumiem, kurus papildināja ar slaveno tēzi “Es domāju, tātad esmu” (Cogito, ergo sum).

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация