Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:762389
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 28.05.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Katrai tautai, katrai sabiedrībai ir sava kultūra un izpratne par to. Kultūra jau sākusi veidoties cilvēces pirmsākumos. Pati kultūra ir viss, ko sabiedrība radījusi ar cilvēka fizisko un garīgo darbu. Par kultūras vērtībām es uzskatu folkloru, literatūru, valodu, mākslu, tradīcijas, kultūras pieminekļus un ētiku.
Cilvēks pats veido kultūru pēc saviem uzskatiem. Pēc cilvēku attieksmes pret valodu, literatūru, mākslu, tradīcijām un ētiku mēs varam spriest, kāda ir sabiedrība ap mums. Katrai tautai ir sava valoda, bet ne vienmēr sabiedrības attieksme pret to ir slavējama. Dzimtajā valodā ir dažādi jauni vārdi, kas aizgūti no svešvalodām. Piemēram, latviešu valodā ir aizgūti vārdi no Vācijas, ASV, Krievijas, Lietuvas, Francijas un citām zemēm. Bet visvairāk valoda tiek “piesārņota” sarunvalodā, tāpēc katram pašam ir jāseko līdz savai runai. Tāpat arī folklorai un literatūrai netiek veltīta pietiekoši liela vērība. Protams, ir cilvēki, kas valodai, literatūrai folklorai velta diezgan lielu uzmanību. Valoda un literatūra tiek pētīta un izprasta. Vislielākā uzmanība gan tiek pievērsta dažādām tradīcijām, jo cilvēkiem patīk izklaidēties un svinēt dažādus tradicionālus un ikdienišķus svētkus. Katrai tautai ir savi svētki un atceres dienas, tāpēc katru gadu tie tiek svinēti, un tiek uzskatīti par kultūras vērtību.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация