Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:632491
 
Оценка:
Опубликованно: 18.10.2021.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Ja runājam par mūsdienām un vairāk tieši par Sīriju, tad jāpiemin 2014.gads, kad Sīrijas un Irākas daļas pārņēma ISIS. Pret ISIS cīnīties devās kurdi gan no Irānas, Sīrijas, Irākas un Turcijas. Kopā ar amerikāņiem, izdevās ISIS izplešanos apturēt. Pateicībā kurdi cerēja saņemt ASV atbalstu referendumā par neatkarību, tomēr amerikāņi to nesniedza un Sīrijas ziemeļos kurdi saņem triecienus no turkiem. Tātad, joprojām nav kurdiem izdevies savu valsti izveidot un joprojām pastāv bailes par iespējamo turku genocīdu pret kurdiem, kas novedis pie tā, ka kurdi sabiedroto ir atraduši Bašāra al-Asada personā.
Kā redzams, tad vairāku gadu ilgā cīņa, tautai ar savu valodu, kultūru un vairāku desmitu miljonu cilvēku, nav novedusi pie kurdu vēlamā rezultāta – savas valsts. Secināt var tikai vienu, ka neviena cita valsts, kuras teritorijas ir apdzīvotas ar kurdiem, nevēlas pieļaut kurdu valsts izveidi, jo tādā gadījumā, valstīm kā Turcijai, Irānai, Irākai vai Sīrijai būtu jāatsakās no bagātīgām teritorijām, kurās atrodas derīgie izrakteņi un ne tikai. Kurdu valsts izveidei būtu nepieciešams rekonstruēt Tuvo Austrumu karti, bet kā redzams, pat tāds mēģinājums ir bijis un bijis neveiksmīgs, runājot par situāciju pēc I. Pasaules kara. Lai vai kā, kurdu jautājums par valsti joprojām nav atrisināts un šķiet, ka tuvākajā laikā arī netiks atrisināts.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация