Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:365440
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.10.2011.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jēkabam būtu vajadzīgs lielāks karaspēks, bet Kurzeme militārajā ziņā bija pilnīgi bezspēcīga. Jēkabs visus līdzekļus noguldīja jaunās rūpniecības iestādēs, nedomādams par aizsardzību. Tikai pašā pēdējā brīdī viņš palielināja karaspēkus, uzaicinot muižniekus dot šim nolūkam līdzekļus. Bet muižnieki kavējās izpildīt hercoga aicinājumu. Pilnīgi negaidīti zviedri ielauzās Jelgavā (1658), saņēma gūstā hercogu ar ģimeni un aizveda uz Rīgu pēc tam uz Ivangrorodu. Vēlāk zviedri ieņēma visu Kurzemi. Kurzemē izcēlās tautas karš. Zviedrus izspieda gandrīz no visas Kurzemes. Beidzot 1660.g. zviedri noslēdza ar poļiem Olīvā galīgu mieru. Pēc šī miera līguma Jēkabs atguva brīvību; bet viņam vajadzēja atstāt zviedriem Roņu salu un atzīt Bolderājas un Slokas apgabalu pievienošanu Vidzemei.
Jēkaba Valdīšanas otrā puse.
Atdabūjis brīvību, hercogs atgriezās Kurzemē, kur pie robežām viņu ar lielu godu un prieku, sagaidīja vairāki tūkstoši zemnieku. Bet pa gūsta laiku viss viņa mūža darbs bija izpostīts. Par spīti visam postam Jēkabs ar parasto enerģiju stājās pie Kurzemes dzīves atjaunošanu.
Neraugoties uz Jēkaba neatlaidību un enerģiju, Kurzemes saimnieciskā dzīve vairs nesasniedza pirmskara ziedoša stāvokli.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация