Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
5,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:949374
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 01.01.2006.
Язык: Латышский
Уровень: Университет
Литературный список: 11 единиц
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Vieni no aktuālākajiem jautājumiem pēckara attīstības un modernizācijas laikā bija ekonomiskā izaugsme un vienlīdzība (vai tieši otrādāk – nevienlīdzība). Ekonomists Saimons Kuznecs (Kuznets) šī jautājuma kontekstā izvirzīja hipotēzi par “apgrieztā U‑veida līkni” (citos literatūras avotos saukta par Kuzneca līkni un citos nosaukumos). Pirmajā esejas nodaļā sniegts šī koncepta izskaidrojums un sākotnējais uzstādījums, bet tālākajā darbā apskatīti citu autoru viedokļi, kritika un valstu pieredzes. Diskusijas daļā Kuzneca līkni mēģināts pēc personiskiem novērojumiem piemērot Latvijas situācijai.
Savā plaši pazīstamajā 1955. gadā publicētajā darbā “Ekonomiskā izaugsme un ienākumu nevienlīdzība” Kuznecs (Kuznets, 1955) pievēršas cilvēku ienākumu līmenim un tā izmaiņām ilgākā laika posmā, kā arī meklē šo izmaiņu cēloņus. Autors apskatījis datus no trijām attīstītajām valstīm – ASV, Lielbritānijas un Vācijas – un secinājis, ka 20. gadsimtā šajās valstīs ienākumu sadale starp iedzīvotāju grupām tuvojas vienlīdzībai. Svarīgs aspekts ir nodokļi – attīstītajās valstīs arvien vairāk piemēro progresīvo ienākumu nodokli, kas augstās ieņēmumu grupas (vienkāršāk sakot – turīgākajiem) iedzīvotājiem neto ienākumus vēl vairāk samazina, turpretī zemās ieņēmumu grupas (jeb nabadzīgajiem) iedzīvotājiem – palielina, tādējādi sašaurinot ienākumu nevienlīdzību (Kuznets, 1955: 5).…

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −5,48 €
Комплект работ Nr. 1119979
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация