Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
2,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:513785
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 13.12.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Использованы
Фрагмент работы

Laiks ir. Tas ir vairāk kā skaidrs, lai gan to pierādīt, man šķiet, būtu ļoti grūti. Lai uztvertu laiku cilvēki ir izdomājuši sadalīt laiku trīs stāvokļos – nākotnē, pagātnē un nākotnē. Šāds laika dalījums bija nepieciešams, lai raksturotu procesus, kas notiek abās pasaulēs - cilvēka un dabas.
Laika pastāvēšana vienmēr ir bijis svarīgs jautājums cilvēkam, jau kopš valodas izveidošanās rodoties nepieciešamībai aprakstīt darbības naratīvā. Cilvēks dzīvojot un izjūtot laiku kā ilgstamību, tas ir spējot uztvert tikai vienu laika momentu kā patiesi esošu – “tagad” momentu, kurš ir nemitīgā kustībā mainoties, nākot no vēl nezināmā un pārejot jau aizmirstajā. Cilvēks, kurš laika jēdzienu spēj apskatīt tikai iekš paša laika, esot dzīvojošam tanī, vienmēr labākai sapratnei ir centies šādus fenomenus sasaistīt ar līdzīgiem vai analoģiskiem fenomeniem. Vistuvākais fenomens laikam ir telpa, kurai tiek izdalītas trīs dimensijas. Taču bieži vien var dzirdēt, ka laikam tiek piešķirts godpilnais ceturtās dimensijas nosaukums. Starp laiku un telpu, šo abu jēdzienu uztveri un sapratni pastāv gan striktas analoģijas, gan raksturīgas atšķirības.
I. Kants piedāvā telpu saistīt ar ārējās pieredzes formām, bet laiku ar iekšējās pieredzes formām. Interpretējot savu iekšējo pieredzi, cilvēkam nācās saskarties ar jaunām problēmām.…

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация