Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:582600
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 12.11.2004.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Jau 20. gadsimtā strauji pieauga laika vērtība – cilvēks ikdienā saskārās ar arvien vairāk notikumiem, jauniem pavērsieniem, vairs nebija jāceļo no Rīgas uz Liepāju vairākas dienas, šis attālums kļuva sasniedzams nieka 2 stundās. Slinkums, ziņkārība un apziņa, ka laiks ir viena no retajām lietām uz pasaules, kura nepakļaujas cilvēkam un turpina savu nemainīgo virzību, ir tās īpašības, kas lika attīstīties zinātnei. Cilvēks apzinājās, ka savu dzīves laiku būtiski nevar mainīt, bet var mainīt apkārt notiekošo procesu ilgumu, cenšoties panākt laika pilnvērtīgāku izmantošanu. Mūsdienās demokrātiskā, attīstītā valstī cilvēks nonāk neaptveramu iespēju pasaulē, kur katram pašam jāizvēlas, kur ieguldīt savu laiku. Jāapzinās, ka laika alternatīvās izmaksas nepārtraukti pieaug. Šādam dzīves tempam, kura viens no moto ir – laiks ir nauda, – ir gan savas priekšrocības, gan negatīvās iezīmes.
Pieņemsim, ka Jānis ir kādas vidusskolas talantīgs skolnieks, kurš tikko no kāda mazliet vecāka drauga, kuru sen nebija saticis, uz aicinājumu iedzert tēju un pārrunāt visu to, ko vien sen neredzējušies draugi var pārrunāt, saņēma strupu atbildi: „Ne šodien! Laiks ir nauda!” Jānim ilgi palika prātā šie vārdi, un, ejot uz mājām, viņš centās izprast sava drauga atbildi. Ja laiks ir nauda, tad cik izmaksā tas laiks, ko šodien Jānis ir iecerējis pavadīt, vērojot kārtējo aizraujošo filmu. Tā kā vecāki nepārtraukti liek Jānim mācīties, viņš nolemj, ka viena no iespējām varētu būt izlasīt kādu grāmatu nevis skatīties filmu. Bet par grāmatas lasīšanu viņam arī neviens nemaksās! Tad Jānis pieļauj domu, ka, vienmēr filmas vietā lasot grāmatu, varētu tikt kādā prestižā augstskolā. Bet tur atkal būtu lielāki izdevumi nekā mācoties parastā koledžā. Turpinot studēt, Jānis pabeidz augstskolu ar izcilību un viņam nekavējoties piedāvā darbu kādā uzņēmumā ar mēnešalgu 200 Ls, bet ar iespēju pāris gadu laikā pat ieņemt uzņēmuma direktora amatu ar mēnešalgu 5000 Ls. Beidzot Jānis ir nonācis pie jēdziena nauda. Tagad Jānis domā, kas būtu tad, ja viņš turpinātu skatīties filmas un nonāk pie secinājuma – viņš kļūtu par kādas mazbudžeta filmas operatoru ar ļoti niecīgām izaugsmes iespējām un mēnešalgu 300 Ls.

Коментарий автора
Комплект работ:
ВЫГОДНО купить комплект экономия −2,98 €
Комплект работ Nr. 1154099
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация