Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:502515
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 07.11.2002.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Reiz sensenos laikos dzīvoja vecītis un večiņa. Viņi bija ļoti nabadzīgi un dzīvoja liela, tumša meža vidū. Pēdējā reize, kad viņi bija satikuši kādu cilvēku bija pirms 53 gadiem. Tas bija tai nelaimīgajā dienā, kad tuvējais veikaliņš, kas atradās 25 kilometru attālumā, tika aizvērts, jo bankrotēja. Kopš tā laika viņu noplukušajā būdelē valda naturālā saimniecība. Viņiem nebija bērnu, jo viņi zināja, ka nespēs šim bērnam dot visu, ko viņš vēlēsies un kas būs nepieciešams. Tuvākā skola, kas atradās netālu no veikaliņa, tika slēgta jau divus gadus pirms veikaliņa bankrota. Visi cilvēki, kas kādreiz dzīvoja ciematiņā pie skolas, sen jau bija pārvākušies uz urbanizāciju pārņemto lielpilsētu – Megasitiju. Vecītis ar večiņu palika šai pamestajā meža nostūrī, jo viņiem Megasitijā nebija neviena radinieka. Nodzīvojuši garo un nepilnvērtīgo mūžu, vecītis ar večiņu nožēloja, ka viņiem nav bērnu.
Kādā siltā ziemas dienā, kad temperatūras stabiņš, kas dabas zonas ietekmē bija izbalojis tā, ka informāciju no tā varēja nolasīt tikai ar binokļa lupas palīdzību, rādīja – 23,5 0 pēc Celsija. Vecītis gāja uz mežu gāzt lielo koku, lai būtu ar ko sasildīt noplukušo, bet ļoti mīļo būdiņu. Kādreiz viņiem bija motorzāģis, bet nebija par ko nopirkt benzīnu un to viņi nodeva metāllūžņos un tagad, jau 53 gadus, viņš bruņojies ar saliekamo nazīti dodas uz mežu. Tai dienai bija piemēroti laika apstākļi, lai nogāztu lielo meža egli. Vecītis pamatīgi ilgi cīnījās ap lielo egles stumbru, līdz egle sāka svērties uz vienu sānu. Un tad nez no kurienes, tai vietā, kurā bija jānokrīt brangajai eglei, parādījās maziņš, neaizsargāts gliemezītis. Vecītim sažņaudzās sirds, ka gliemezītim jāmirst šādā traģiskā nāvē. Vecītis ar diviem salto lēcieniem nokļuva pie gliemezīša, paņēma to un tikpat veikli paleca malā. Vecītis ļoti uzmanīgi nolika gliemezīti uz celma un teica, lai tas ejot tālāk. Bet tad kaut kas ierunājās, vecītis domāja, ka kāds sēņotājs atkal ir pazaudējis savu kompaktdisku atskaņotāju un tas ir ieslēdzies, bet nē, tas bija gliemezītis, kas uzrunāja vecīti. Viņš teica: „Tev ir trīs vēlēšanās, kuras es izpildīšu par to, ka tu mani izglābi no šī briesmīgā terorakta.”

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация