Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:995784
 
Оценка:
Опубликованно: 27.01.2022.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Patlaban mazo ērgļu izdzīvošanai nelabvēlīga ir lauksaimniecībā izmantojamo zemju aizaugšana, jo tādējādi samazinās teritorijas, kur šiem putniem atrast barību.
Četros parauglaukumos veiktais monitorings apliecina ornitologu bažas : ērgļu skaits samazinās. Mazais ērglis atrodas Eiropas aizsargājamo putnu saraksta pašā augšgalā, par tā bēdīgo stāvokli daudzviet pasaulē liecina tas, ka Vācijā ligzdo vien 120 – 130 mazo ērgļu pāru, bet teritorijas ziņā daudzreiz mazākajā Latvijā pēc pētnieku aplēsēm ir 3 – 4 tūkstoši pāru. Likumdošana paredz ap mazā ērgļa ligzdu izveidot mikroliegumu, taču tie ir izveidoti pārsvarā tikai valsts mežos.
Pēdējos gados strauji audzis jūras ērgļu skaits. Pagājušā gadsimta 70.gados Latvijā ligzdoja vien 10 -15 pāri, bet tagad 30 – 40 pāri, un ik pa brīdim pienākot ziņas par jaunas ligzdas atrašanu.Savukārt ar klinšu ērgli ir bēdīgi, un to skaits ir stabili mazs. Atšķirībā no jūras ērgļa klinšu ērglim nepieciešamas daudz plašākas teritorijas, cilvēka saimnieciskās darbības rezultātā, neskartās teritorijas sarūk.
Balvu novada Vecumu mežos ligzdo vidējais ērglis, kas pasaulē ir apdraudēta putnu suga. Latvijā ligzdo tikai 2 – 3 pāri vidējo ērgļu.Interesanti, ka Balvu novadā ornitologi atklājuši arī čūskēŗgļa ligzdošanas vietu.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация