Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:304099
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 21.01.2013.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: 2 единиц
Ссылки: Не использованы
Рассмотреный период: 2000–2010 гг.
Фрагмент работы

Protams robežu atvēršana rada arī savus mīnusus,- ieceļotāju, migrantu skaits pieaugs, kā arī izceļojošo skaits uz citām valstīm. Pārsvarā šobrīd latvieši izceļo labāka darba atalgojuma dēļ uz Īriju, Angliju un citām valstīm. Latvijas augstākajām personām ir būtiski jādomā, kā šo izceļošanas problēmu atrisināt. Latvija pagaidām nav imigrantu mērķa valsts, un tas ļauj laicīgi plānot nacionālo politiku, saistot to ar ES tendencēm. Arī sabiedrības integrācijas kontekstā Latvijai padomju mantotās nacionālās politikas dēļ ir bagāta pieredze saistībā ar potenciālajiem imigrantiem nākotnē. Pozitīvi ir tas, ka esot brīvām robežām, palielinās ieceļojošo skaits uz Latviju, kas sekmē ienākumus valsts budžetā. Tādējādi Latvijai ir izdevīgi attīstīt tūrisma industriju. Arī tirgus sistēma ir kļuvusi daudz elastīgāka, kopš ir brīvās robežas. Tas sekmē labāku Latvijas sadarbību ar citām dalībvalstīm. Es uzskatu, ka brīvo robežu iespējas ir tikai veicinājušas valstu ciešāku sadarbību, vienlīdzības un atbalsta iespējas, kā arī saliedētību starp ES valstīm, nekā tas bija pirms iestāšanās Eiropas Savienībā.
Manā skatījumā, Latvija spēra nozīmīgu un pareizu soli, kad tā nosvērās vairākumā “par” iestāšanos Eiropas Savienībā. Protams bija daudz tādu Latvijas iedzīvotāju, kas nevēlējās būt ES sastāvā, bet tas, manuprāt, ir izskaidrojams ar to, ka lielai daļai iedzīvotāju nebija skaidras informētības par piedāvātajām ES priekšrocībām. ES ir devusi lielu atbalstu Latvijas izaugsmei. Vislielāko ieguvumu, manuprāt, ir ieguvusi tieši lauksaimniecības nozare. Esot ES sastāvā, mēs varam pretendēt uz vienotu dalību ES tirgū, varam lūgt palīdzību no pārējo dalībvalstu puses, kā arī tām “spožāk” parādīt savas valsts stiprās un iespēju puses.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация