Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
1,99 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:591380
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 23.01.2017.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Padomju režīma gados daudzi svētki, piemēram, Ziemassvētki, Jāņi, Līgo u.c. tika pilnībā aizliegti. Bet, protams, ļoti daudzas ģimenes svinēja šos svētkus, tikai pilnīgā slepenībā. 60. gados daļai padomju pilsoņu radās iespēja doties tūrisma braucienos uz ārzemēm. Tas bija īpašs notikums. Ja savā mūžā bija redzēta Polija, VDR, Čehslovākija vai Bulgārija, tad varēja teikt, ka visi ārzemju ceļošanas standarti bija sasniegti. Londona, Parīze vai Roma bija tikpat kā nerealizējams sapnis.
Kad bērns nonāca skolā, jau 1. klases ābecē bija teikt, ka Latvija ir tikai dzimšanas vieta, bet lielā dzimtene ir Padomju Savienība. Jau 7 g. vecumā pirmklasnieku uzņēma oktobrēnos. Tad 3. klases pavasarī Ļeņina dzimšanas dienā 22. aprīlī vai arī 19. maijā oktobrēni, dodot svinīgo solījumu, iestājās pionieros. Katrā klasē no 4.-8. klasei bija pionieru pulciņš. Visas skolas pulciņi veidoja pionieru vienību. Jaunieši vecumā no 14-28 gadiem tika apvienoti KP organizācijā- komjaunatnē. Tādējādi partija mēģināja ietekmēt un kontrolēt jauniešu uzvedību, audzinot nākamos KP biedrus. Taču lielākajai daļai komjauniešu komunistiskie saukļi bija vienaldzīgi.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация