Добавить работы Отмеченные0
Работа успешно отмечена.

Отмеченные работы

Просмотренные0

Просмотренные работы

Корзина0
Работа успешно добавлена в корзину.

Корзина

Регистрация

интернет библиотека
Atlants.lv библиотека
3,49 € В корзину
Добавить в список желаний
Хочешь дешевле?
Идентификатор:805234
 
Автор:
Оценка:
Опубликованно: 17.06.2014.
Язык: Латышский
Уровень: Средняя школа
Литературный список: Нет
Ссылки: Не использованы
Фрагмент работы

Apkopojot informāciju, varam secināt, ka Latvijas prezidents tiek raksturots kā izcils diplomāts, miermīlīgs, erudīts un saprotošs ģimenes cilvēks. Jānis Čakste mums visiem ir pierādījis, ka cilvēka vērtību sistēmā „par visu augstāk stāv Latvijas valsts”. Ar savu politiskās darbības stilu J.Čakste radīja Valsts prezidenta amata autoritāti, kas kalpo par paraugu arī mūsdienu prezidentiem. Lieliska izglītība, augsta inteliģence, milzīgas darbaspējas, pienākuma apziņa un patriotisms padarīja viņu par personību, no kuras arī šodien varam daudz mācīties. 1927.gada 14.martā izraktā Jāņa Čakstes kapu kopiņa ir kļuvusi par simbolisku latviešu saiknei ar pagātni un patriotiskām demokrātijas vērtībām vēl šobaltdien.
Tiem, kas tagad vēro mūsu pilsētas un laukus, pavisam grūti ir iejusties tajā ainā, kas bija redzama mūsu zemē ap laiku, kad to pāršalca vēsts, ka Latvija tagad ir brīva un neatkarīga valsts. Mūsu zemē valdīja sveša vara, kas to bija centusies pakļaut sev, un šajos apstākļos Jānim Čakstem vajadzēja gandrīz pārdabisku gribu un ticību savas tautas nākotnei. Lieliska izglītība, augsta inteliģence, milzīgas darbaspējas, pienākuma apziņa un patriotisms padarīja viņu par personību, no kuras arī šodien varam daudz mācīties. Arī paša Jāņa Čakstes vārdi, ka „jāceļ Latviju ar skaidrām sirdīm un tīrām rokām”, pierāda to, ka Jānis Čakste bija Latvijas valsts dvēsele.

Коментарий автора
Загрузить больше похожих работ

Atlants

Выбери способ авторизации

Э-почта + пароль

Э-почта + пароль

Неправильный адрес э-почты или пароль!
Войти

Забыл пароль?

Draugiem.pase
Facebook

Не зарегистрировался?

Зарегистрируйся и получи бесплатно!

Для того, чтобы получить бесплатные материалы с сайта Atlants.lv, необходимо зарегистрироваться. Это просто и займет всего несколько секунд.

Если ты уже зарегистрировался, то просто и сможешь скачивать бесплатные материалы.

Отменить Регистрация